…
…
…
…
17 Mart 2022, Perşembe Hakkari, Türkiye

Hakkâri’de Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni


Hakkâri’de Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Hakkâri Valisi/Belediye Başkan Vekili Sayın İdris AKBIYIK, Şehit Güvenlik Korucuları ailelerine  “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı” takdim etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası 21 Şehit Güvenlik Korucusu yakınlarına Valilik konferans salonunda düzenlenen törenle Valimiz Sayın İdris AKBIYIK tarafından takdim edildi.

Vali AKBIYIK takdim sırasında yaptığı konuşmada; Şehit güvenlik güçlerinin kentte güven ve huzur ortamının sağlanmasında büyük katkısı olduğunu ifade etti. Vali Akbıyık, Hakkâri’nin Türkiye'de en çok şehit verilen illerinden başında geldiğini söyledi.

Vali Akbıyık, ilimizde "370'e yakın güvenlik korucusu şehidimiz var, vatandaşlarımız var. Yine burada binlerce asker, jandarma ve polis şehidimiz var. Bizler, çocuklarımız, ailelerimiz daha iyi şartlarda hayatını sürdürmesi, daha iyi eğitim alması, daha huzurlu, sağlıklı ve mutlu olması için bu şehitler verildi. Şehit olmak herkese nasip olmaz. Sizler şehitlerimizin devlete emanetisiniz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bakanlıklarımız, bizler, polisimiz, jandarmamız şehit yakınlarının en iyi şartlarda hayatlarını sürmesi için her zaman onların yanında" dedi.

Daha sonra şehit yakınlarına Devlet Övünç Madalyası ve Beratını takdim eden Vali Akbıyık, çocuklarla yakında ilgilenerek kitap ve oyuncak hediye etti.

Törene İl jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya ve şehit yakınları katıldı.