…
…
…
…
…
…
23 Mart 2022, Çarşamba Hakkari, Türkiye

Okul Destek Projesi Kapsamında Kayak Merkezinde “Kayak Keyfi”


Hakkâri kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 800 rakımlı Mergabütan Kayak Merkezi, 4'lü telesiyej ve yeni pist alanlarıyla yurt içi ve dışından gelecek kayak tutkunlarına ev sahipliği yaparken bugün de ilimizde  "Sosyal ve Ekonomik Destek (SED)" uygulamasının "Okul Destek Projesinden yararlanan çocuklara ev sahipliği yaptı.

Bakanlığımız bu kapsamda, SED hizmetinden yararlanan çocukları sadece maddi olarak değil akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle destekleyerek, çocukların bu faaliyetlere katılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde, dar gelirli ailelerin sadece ekonomik yetersizlikler sebebiyle çocuklarını kurum bakımına vermesinin önüne geçmek amacıyla başlatılan "Sosyal ve Ekonomik Destek (SED)" uygulamasının "Okul Destek Projesi" ile kapsamının genişletilmesi kararı gereğince İl Müdürlüğümüz tarafından 80 çocuğumuza kayak etkinliği düzenlendi.

Kayak Merkezinde İlimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından kayak ve malzeme desteği sağlanarak, uzman kayakçılar tarafından çocuklarla ayrı ayrı ilgilenerek keyifli vakitler geçirdiler.

Kayak merkezinde yapılan etkinliğine İl Müdür Yardımcısı Kemal DEMİR, İl Müdürlüğümüz meslek elemanları da eşlik ettiler.