…
…
…
…
…
…
…
…
…
09 Mart 2022, Çarşamba Hakkari, Türkiye

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği


İl Müdürlüğümüz tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Kadın Hizmetlerinden Sorumlu Müdür Şifa Demiralp'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından konuşan Valimiz Sayın İdris AKBIYIK; “Kadın, gerek yüce dinimiz İslam’ın gerekse toplumumuzun, saygın ve özel yerde konumlandırdığı, ailelerimizin direği, gelecek nesillerin mimarı ve kutsiyet atfedilen nadide varlıklardandır” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Anısına hazırlanan video gösterimi,  KADES Uygulaması ile ilgili video gösterisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenleri ve İl Emniyet Müdürlüğü Personelinin Ortak Hazırlamış Olduğu 7 Bölgeden Türk Halk Müziği Korunun Müzikali, 3 engelli çocuğuna bakarak büyüten ve yılın annesi seçilen Halime Akay’ın video gösterimi, akabinde Valimiz Sayın İdris Akbıyık tarafından altınla ödüllendirilmesi, Kadın Hizmetlerinden faydalanan kadınların yapmış olduğu Türk Bayrağının İl Müdürü Salih Kaya tarafından Vali Akbıyık'a takdim  edilerek salondaki program sona erdi.

Daha sonra da Valimiz Sayın İdris ABIYIK ve beraberindeki protokol üyeleri İl Emniyet Müdürlüğü personelinin icra ettiği müzik eşliğinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İl Müdürlüğümüz Kadın Hizmetlerinden faydalanan kadınların yapmış olduğu el emeği göz Nuru sergisini gezdiler. Valimiz programa katılan kadınlara gül dağıttı.

Programa Valimiz Sayın İdris AKBIYIK, Vali Yardımcıları Mustafa Emre Kılıç, Mustafa Berat Kasımoğlu, Tevfik Kumbasar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu,  Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, İl Müdürümüz Salih Kaya, Siyasi parti, STK Temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı.