…
…
…
19 Eylül 2023, Salı KIRKLARELİ

19 Eylül Gaziler Günü'nde Gazilerimiz Onuruna düzenlenen programda Kahraman Gazilerimiz ve kıymetli aileleriyle bir araya geldik


19 Eylül Gaziler Günü'nde Gazilerimiz Onuruna düzenlenen programda Kahraman Gazilerimiz ve kıymetli aileleriyle bir araya geldik.

Valimiz Sayın Birol Ekici, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Valiliğimiz himayelerinde Gazilerimiz Onuruna 19 Eylül 2023 Salı günü Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programda, İl Protokolü, Kahraman Gazilerimiz, kıymetli aileleri ve şehit ailelerimizle bir araya geldi.

Gazilerimiz Onuruna düzenlenen program, Valimiz Sayın Birol Ekici, Milletvekillerimiz Ahmet Gökhan Sarıçam, Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent Şengörür, Kırklareli Belediye Başkan Vekili Elmas Büyükdere, Vali Yardımcıları, Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yakup Yürükçü, Kırklareli Tüm Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Özsevimli, İl protokolü, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, basın temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına, bu uğurda şehit olmayı göze alan kahraman gazilerimiz, kıymetli aileleri ve aziz şehitlerimizin bizlere en değerli emanetleri olan baş tacı ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Valimiz Sayın Birol Ekici, programda yaptığı konuşmada; “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ile milletimizin huzur ve güvenliği uğruna "ölürsem şehit, kalırsam gazi" inancıyla ülkemizin istiklalini ve istikbalini savunan kahraman gazilerimiz bugün olduğu gibi bundan sonra da milletimizin onur ve gurur kaynağı olacaktır. Temsil ettikleri değerlerin bilinciyle vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesillere rehberlik eden gazilerimize olan şükran duygularımızı göstermek en büyük sorumluluklarımızdan birisidir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimiz ve ailelerine sağlıklı uzun bir ömür diliyor, Kahraman Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Sayın Valimiz Kahraman Gazilerimiz ve aileleri ile tek tek tek ilgilendi, sohbet ederek isteklerini dinledi.  Programda aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden gazilerimiz dualar ile rahmetle yad edildi.

Vatan Size Minnettar...