…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Ekim 2023, Perşembe Şemdinli, Hakkari - Türkiye

Şemdinli İlçesine Ziyaret


Şemdinli İlçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Vali Yardımcısı Sayın Furkan Berber ve İl Müdürümüz Salih Kaya Şemdinli Kaymakamı Sayın Ali Ekber Ateşi makamında ziyaret ettiler.

Vali Yardımcısı Sayın Furkan Berber “İl Müdürümüz ile birlikte Şemdinli ilçesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışma programı kapsamında ziyaret ettiklerini, bu kapsamda kamusal hizmetlerin daha etkin ve verimli yürütülebilmesi, vatandaş odaklı hizmet sunulması ve kurumunun yürüttükleri çalışmaları yerinde görmek, inceleme ve değerlendirme imkânı bulacağını, bunun içinde mağdur olan ailemizi köylerinde ziyaret edeceklerini ayrıca Şehit ailesini, Engelli Evde Bakım ve SED hizmetinde faydalanan çocuklarımızı evlerinde ziyaret edeceklerini” söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Ali Ekber Ateş ise “Devletimizin sağladığı imkânları, ilçemizde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, refah koşullarını iyileştirmesi, sosyal devlet olma yolunda hızlı mesafelerin kat edilmesi ve ihtiyaç sahiplerine sağlanan sosyal desteklerin zamanında etkin ve verimli bir şekilde ulaştırılması noktasında çalıştıklarını” söyledi.  İlçesine ziyaretleri için Vali Yardımcı Sayın Furkan Berber ve İl Müdürümüze teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Berber, Kaymakam Ateş ve İl Müdürü Kaya daha sonra Tekeli Köyü Oğlaklı mezrasında mağdur aileyi ziyaret ettiler. Vali Yardımcısı Berber burada “Dava duruşmasına Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün Hukuk birimi davaya müdahil olduğunu, aileye yönelik psikososyal destek hizmetleri kapsamında meslek elemanlarımızca görüşmelerin yapıldığı ve yapılmaya devam edeceğini söyleyerek; sonuna kadar ailemizin yanında yer alamaya devam edeceğiz” dedi.  

25.07.2022 tarihinde Şehit olan Güvenlik Korucusu Şehit Veysi Sebik’in ailesini ziyaret ettiler. Furkan Berber, İlçe Kaymakamı Ali Ekber Ateş ve beraberindekiler bir süre aile bireyleriyle sohbet edip sıkıntılarını dinlediler. Vali Yardımcısı Berber “Vatan yolunda can verenlerin milletimizin gönlünde ayrı bir yeri var. Vatan uğruna şehit veya gazi olmuş kardeşlerimizin aileleri bize emanettir. Şehit aileleri ve gazilerimizi ziyaret ederek onlarla yakından ilgilenmek en öncelikli görevlerimizden biridir. Bunun için sıkıntılarınızda bizler her zaman yanınızda olacağız. Kapılarımız sizlere her zaman açık olacaktır" dedi.

Vali Yardımcısı Berber, Kaymakam Ateş ve İl Müdürü kaya Evde Bakım Hizmetinden faydalanan 91 yaşındaki Reşit Geylan ve Sosyal Ekonomik Destekten yaralanan çocuklarının üniversite ve değişik okul kademlerinde okuyan 8 kız çocuğu olan Lalihan Can’ı evlerine ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinlediler.

İl Müdürümüz Salih Kaya ziyaret edilen bütün ailelere Bakanımız Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ ve Valimiz Belediye Başkan Vekili Sayın Ali ÇELİK’ın selamlarını ilettiler.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren mağdur aile, şehit ailesi ve diğer aile sakinleri evlerine konuk olan Vali Yardımcısı Sayın Furkan Berber, Kaymakam Sayın Ali Ekber Ateş İl Müdürümüze ve beraberindekilere teşekkür ettiler. 

Ziyarete Sosyal Hizmet Merkezi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürleri ve meslek elemanları da eşlik ettiler.