…
…
…
…
03 Haziran 2022, Cuma Yüksekova, Hakkari - Türkiye

Müdür Kaya Yüksekova İlçesinde Ziyaretlerde Bulundu


 İl Müdürümüz Salih KAYA Yüksekova İlçemizde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İl Müdürümüz KAYA; Kaymakam Sayın Ömer Cimsit’i makamında ziyaret ederek; Bakanlığımızın ilçede yapacağı yatırımlar ve il Müdürlüğümüz tarafından ilçelerinde verilen hizmetler ve kurumsal büyüklükler  hakkında  bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Ömer Cimsit; Son zamanlarda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında gerçekleşen değişime dikkati çekerek, toplumun tüm kesimini ilgilendirdiği için gündemin her zaman birinci sırasında yer aldığını, İlçesindeki Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün çalışmalarından memnun olduğunu, Şehit Aileleri ve Gazilerimizin her zaman yanlarında olduklarını, Engelli ve Yaşlılarımızı gözetlediğini ve dar gelirli vatandaşlarımızın sosyal yardımlarda devletimizin şefkat elini gösterdiğini ve yardımcı olduklarını  söyledi.

Daha sonra Yüksekova Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde İl Müdür Yardımcıları ve Kuruluş Müdürlerinin katılımıyla “Aylık Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.   

Yüksekova İlçesi Esendere Beldesinde bulunan “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazanan Esendere Sınır Kapısı Gümrük ve Turizm İşletme Müdürlüğünde düzenlenen törende; Valimiz ve Belediye Başkan V. Sayın İdris AKBIYIK’ın talimatları ile belgeyi Gümrük Müdür V. Sayın İdris AYAS’a takdim edilerek Erişilebilirlik flaması göndere çekildi.

Burada bir konuşma yapan il Müdürü KAYA, her insan bir engelli adayıdır. Bütün kamu kurum ve kuruşlar kanun gereği kurumlarını erişilebilir hale getirmesi gerekmektedir. Bugün burada engellilerimiz kimseye ihtiyaç duymadan gönül rahatıyla sınır kapısından geçiş yapacaklarını bundan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Gümrük Müdür V. Sayın İdris AYAS  “Belgeyi aldıkları için memnuniyetini dile getirerek çok mutlu olduklarını, Belgeyi kurumlarına uygunluğunu onaylayan başta Sayın valimiz İdris AKBIYIK olmak üzere İl Müdürümüze ve emeği geçen Erişilebilirlik komisyon üyelerine teşekkür ederiz.” dedi.