…
16 Haziran 2022, Perşembe Hakkari-Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı


Hakkâri Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planını” hazırlayarak kurum sitesinde yayınladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl  Müdürü Salih Kaya  Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı çerçevesinde;  “Şiddete Sıfır Tolerans” ilkesiyle kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek amacıyla İlimizde konu hakkında sorumlu tüm kurum ve kuruluşların koordinasyon ve işbirliği ile “Adalete erişim ve Mevzuat, Politika ve Koordinasyon Koruyucu ve Önleyici Hizmetler, Toplumsal Farkındalıkkonularına yönelik Hakkâri İl Eylem Planı oluşturularak 24.11.2021 tarihinde onaylanmıştır. 

İlimizde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı çerçevesinde Mevzuatın etkin uygulanması ve mağdurların adalete erişiminin kolaylaştırılması, Şiddete sıfır tolerans anlayışının tüm plan, program ve politikalara yerleştirilmesi, Koruyucu ve Önleyici Hizmetlerin etkili sunulmasına yönelik kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, Şiddetle topyekûn mücadele için toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılmasıhedeflenmektedir. dedi.

Detaylı bilgi için:

https://www.aile.gov.tr/hakkari

https://www.aile.gov.tr/hakkari/duyurular/kadina-yonelik-siddetle-mucadele-il-eylem-plani-2022-2025/