…
…
…
27 Kasım 2023, Pazartesi Hakkari, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı


Hakkâri’de "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.

Hakkâri’de kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal ve yerel uygulamalarını değerlendirmek, işbirliği ve koordinasyonu artırmak amacıyla düzenlenen toplantı, Vali Yardımcısı Furkan Berber başkanlığında Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda Kadın Konukevi Müdürü Şifa Demiralp tarafından yapılan sunumda; kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin Hakkâri’de özelinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin mevcut durumu, aile içi kadına karşı şiddet olayları, kayıt ve risk değerlendirme formunda yüksek ve çok yüksek riskli olarak belirlenen vakalar hakkında önerilen özel tedbirlerin yeterliliğinin değerlendirilmesi, 2022-2025 yılları kapsayacak 4. Ulusal Eylem Planı, Alo 183 Sosyal Destek Hattı ve Kadın Destek Sistemi (KADES) uygulaması ve paydaş kurumların çalışmaları hakkında komisyonuna bilgi sunumu yapıldı.

Ayrıca sunumda KADINA EL KALKAMAZ mottosu ile il genelinde 40 bin erkeğe eğitim ve konu ile ilgili broşür dağıtımı hakkında bilgi verildi.

Toplantıya Cumhuriyet Savcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Hakkâri Üniversitesi, Hakkâri Belediyesi, İl Jandarma, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, İl Göç İdaresi, Tarım İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Afat Müdürlüğü, diğer kurum yöneticileri ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.