…
…
…
…
…
…
…
23 Kasım 2023, Perşembe Hakkari, Türkiye

Kadına Şiddete Hayır Stantları Kuruldu


“25 Kasım kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında ilimizin en işlek caddesinde kurulan stantta bilgilendirilme yapılarak broşür dağıtıldı.

İl Müdürlüğümüze bağlı, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, İl Jandarma Komutanlığı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, AFAD, Kamer Vakfı, Hakkari İş Kadınları Derneği ve Lilyana kadın Kooperatifi tarafından "25 Kasım kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" etkinlikleri nedeniyle ilimiz Bulvar Caddesi üzerinde bulunan eski belediye hizmet binası önünde stantlar kuruldu. Yolda geçen vatandaşlar kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirilerek el broşürleri dağıtıldı.

Stantlarda dağıtılan çeşitli broşürlerde "İnsana sevgi yakışır, şiddete karşı ses ol, kadınlara el kalkmaz, şiddet topluma ihanettir, şiddetin etkisi şiddet görene sınırlı değildir, anne çocuk ilişkisine etkisi baba çocuk ilişkisine etkisi, her türlü şiddet gibi kadına yönelik şiddette suçtur, anayasamızda kadın ve erkekler eşit haklara sahiptir, saygı görmek temel insan hakkıdır, şiddete başvurmamalıyız, şiddet mağdurları ve tanıklarının başvurabileceği yerler ve uygulamalar" gibi yazılı broşürler vatandaşlara dağıtıldı.

Jandarmanın dağıttığı broşürlerde ise Jandarma şiddetin karşısında kadınların yanındayız, kadın acil destek uygulaması (KADES) tanıtıldı.

İl Müdürümüz Salih Kaya stantları gezerek; bilgi aldı, vatandaşlara broşür dağıttı.

Vatandaşlar stantlara yoğun ilgi göstererek İl Müdürlüğümüz meslek elemanlarına ve diğer kurumlara teşekkür ettiler.