…
…
…
04 Mart 2022, Cuma Hakkari, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi


İlimizde görev yapan Mahalle ve Köy Muhtarlarına  “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” eğitimi verildi.

 İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından İl Merkezine bağlı Mahalle, Köy ve Çukurca İlçesi Mahalle ve Köy Muhtarlarına yönelik “Kadına Yönelik Şiddet ile Erken Yaşta ve Zorla Evlilikle Mücadele” eğitimi verildi.

Açılış konuşması yapan İl Müdürü Salih KAYA, Kadına Yönelik Şiddet ile Erken Yaşta ve Zorla Evlilikle Mücadele karşı İl Müdürlüğünce yapılan çalışmaları anlattı. Kaya, “Muhtarlarımız, devletimizin gören ve gözeten gözü, milletimizin derdini, elemini işiten kulağı, milletimize uzanan şefkat elidir. Sizler hem siyasetçi hem de devlet memurusunuz. Onun için sizler önemli görevler ifa ediyorsunuz.”

“Şiddet, bir insan hakkı ihlalidir. Sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan insani gelişme önünde büyük bir engeldir. Mücadele çalışmalarında siz değerli Muhtarlarımıza önemli işler düşmektedir. Mahallenizi ve mahallenizde yaşayan vatandaşı en iyi tanıyan sizlersiniz. Şiddete uğramış bir kadının sizlere başvurması veya şiddete maruz kalan bir kadına şahit olduğunuzda neler yapmanız gerektiğini sizler zaten biliyorsunuz. Ancak yine hatırlatma amacıyla meslek elemanı adaşlarımız sizlere sunumda aktaracaklar. dedi.

İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi meslek elemanı Öğretmen Ümit Yücekaş tarafından kadına yönelik şiddetin nedenleri ve etkileri, yapılan çalışmalar, erken yaşta ve zorla evliliklerin tanımı ve yaygınlığı, erken yaşta ve zorla evliliklerle ilgili yasal düzenlemeler hakkında bilgiler aktarıldı.