…
…
20 Nisan 2022, Çarşamba Van,Türkiye

Bakanlığımız Tarafından 81 İl’de Şehit Ailelerimiz İle Eş Zamanlı İftar Yapıldı


     Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 72. maddesi gereğince; “Şehit yakınları ve gazilerin ekonomik, sosyal ve kültürel bakımdan desteklenmesi ve toplumdan kopmaması amacıyla çalışmalar yürütmek, bu konuda toplumsal duyarlılığı güçlendirici faaliyetler yapmak” görevi çerçevesinde şehit yakınları ve gazilerimize yönelik faaliyetlerimiz devam etmektedir.

     Bakanlığımız tarafından “Biz Büyük Bir Aileyiz, Şehit Yakınlarımızla Birlikteyiz” teması ile 81 İl’de 20 Nisan Çarşamba günü eş zamanlı olarak bir şehit ailesi ile iftar yapıldı.

     Bu kapsamda İl Müdürümüz Tarık Kuşman, İl Müdür Yardımcımız Mehmet Salih Atlı ve Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Baki’nin katılımlarıyla, 2015 yılında Şırnak Silopi 172. Zırhlı Tugay Komutanlığında askerlik görevini yaparken zırhlı nöbet kulübesine atılan roket sonucu şehit olan Er Abdulhalık Araz’ın ailesiyle iftar yaptılar.

     Şehidimizin Babası Sami Araz; “Şehitlik peygamberlikten sonra gelen bir mertebedir. Yüce Allah’tan bütün şehitlerimize rahmet sevenlerine ve ailesine sabırlar diliyorum. Ne mutlu bizlere Rabbim şehit ailesi olmayı nasip etti. Bu anlamlı günlerde devletimizin bizimle yakından ilgilendiği ve bizi yalnız bırakmadığı için herkese çok teşekkür ediyorum. Acımızı paylaşarak bizleri mutlu ettiniz.’’ ifadesini kullandı.

     İl Müdürümüz Tarık Kuşman; “Mukaddes vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz, şehit ailelerinin yüce devletimize emanet olduğunu, her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını ve kapılarının kendilerine her daim açık olduğunu” dile getirdi.