…
…
…
…
…
…
…
…
20 Nisan 2022, Çarşamba Van,Türkiye

DoubleTree by Hilton Otel'den Sokakta Çalışan Çocuklara İftar ve Hediyeler Verildi


      Çocuk işçiliği ile mücadele etmede çocuklar ve aileleri ile sürekli iletişim halinde olan İl Müdürlüğümüze bağlı Çocuk ve Gençlik Kampüsü’ne kayıtlı sokakta çalışan çocuklara DoubleTree by Hilton Oteli tarafından iftar ve hediyeler verildi.

      Açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Tarık Kuşman çocukların zihinsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif olarak gelişimlerine katkı sağlamak üzere açılan kampüste sokakta çalışan çocukların aileleri ile ilgili sorunlarını çözmek, okula gitmeyenleri eğitime yönlendirmek, okula gidiyorlarsa eğitimlerine yardımcı olmak, okul ile ilgili sorunlarını çözmek, okula başlayamamış ya da başlamış olsa bile maddi yoksulluk nedeni ile devam edememiş sokakta çalışan çocukların ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle, onları okulla ilişkilendirerek zorunlu temel eğitimden yararlanabilmelerine yardımcı olmayı, onları desteklemeyi, bir başka deyişle çocukların ihmal ve istismarını önlemeyi amaçlamaktayız. Çocuklarımızın sokaklarda değil okulda eğitim almaları  gerektiğini ve geleceğimizin umudu olan çocuklarımızı bu anlamlı günde misafir eden DoubleTree by Hilton Oteli sahibi olan Umut Akay’a 100 çocuğumuza verdiği iftar programı ve hediyeler için teşekkür etti.

      Yemeğin ardından çocuklarımıza hediyelerini İl Müdürümüz Tarık Kuşman, İl Müdür yardımcımız Cahit Eldemir, Ak Parti Sosyal İşler Başkanı Abdurrahman Çohaz, Çocuk gençlik Kampüsü Birim Sorumlusu Cihan Çelik takdim etti.

      İftar programına katılan çocuklarımız bu tür etkinliklerin kendileri için çok anlamlı ve etkili olduğunu dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.