…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
16 Temmuz 2019, Salı Uşak, Türkiye

Vali Funda Kocabıyık "15 Temmuz, Türk Milletinin tek yürek, tek bilek olarak kazandığı demokrasi zaferidir"


"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında, '15 Temmuz Anı Defteri' açıldı. Anı defterini imzaladıktan sonra protokol üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektiren Valimiz Sayın Funda Kocabıyık, ardından Uşak Şehitliğini ziyaret etti. Şehit polis Mehmet Çetin'in Yoncalı köyünde bulunan şehitlikteki mezarı başında tören düzenlendi.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında, '15 Temmuz Anı Defteri' açıldı. 

15 Temmuz Şehitler meydanında açılan anı defterini imzalayan Valimiz Sayın Funda Kocabıyık, "Bugün 3.yılını idrak ettiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde bayrağımıza, bağımsızlığımıza, milli birliğimiz ve demokrasimize karşı yapılmış hain darbe girişimine büyük bir kahramanlık ve fedakârlıklarla mukavemet gösterirken şehit olan vatandaşlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyor; kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

15 Temmuz'un Türk Milletinin tek yürek, tek bilek olarak kazandığı demokrasi zaferi olduğunu ifade eden Valimiz Sayın Funda Kocabıyık, "Şartlar ne olursa olsun ülkemizin geleceği adına karar verme yetkisinin kendisinde olduğunu ve bunun hiçbir zaman elinden alınamayacağını "Vatan bizim, irade bizimdir" diyerek tüm dünyaya haykıran Türk milleti, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif'in deyimi ile gövdesini kurşunlara siper etmiş, alçaklara yurdumuzu teslim etmemiştir. Yüce Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin. Şehit kanlarıyla sulanmış kutsal Vatan topraklarımızı her türlü saldırıdan muhafaza buyursun.”  diye konuştu. 

Anı defterini imzaladıktan sonra protokol üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektiren Valimiz Sayın Funda Kocabıyık, ardından Uşak Şehitliğini ziyaret etti. Uşak Şehitliğindeki programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi. Daha sonra Valimiz Sayın Funda Kocabıyık, protokol üyeleri ile birlikte şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıp dua etti.
 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a suikast için görevlendirilen FETÖ üyesi teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan koruma polisi Mehmet Çetin'in Yoncalı köyünde bulunan şehitlikteki mezarı başında tören düzenlendi.

Törene, Valimiz Sayın Funda Kocabıyık, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, şehit polis memuru Mehmet Çetin'in babası Hüseyin, annesi Nazife Çetin ve vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından Valimiz Sayın Funda Kocabıyık, şehit babası Hüseyin Çetin ve protokol üyeleri ile birlikte Şehit Mehmet Çetin'in kabrini ziyaret ederek karanfil bıraktı.