…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
16 Temmuz 2019, Salı Uşak, Türkiye

Vali Funda Kocabıyık "Türk Milleti 15 Temmuz gecesi ne kadar yüce bir millet olduğunu tüm dünyaya ispatladı"


Valimiz Sayın Funda Kocabıyık "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" münasebetiyle şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.  

Özel bir restoranda düzenlenen yemeğe Valimiz Sayın Funda Kocabıyık'ın yanı sıra Milletvekilleri Mehmet Altay, Özkan Yalım, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sinan Ok, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.

Yemekte konuşan Valimiz Sayın Funda Kocabıyık, Türk tarihinin önemli olaylar, işgaller ve mücadelelerle dolu olduğunu belirterek "Bu millet 15 Temmuz gecesinde bir kez daha ne kadar yüce bir millet olduğunu tüm dünyaya ispatladı" dedi.

Valimiz Sayın Funda Kocabıyık konuşmasına şöyle devam etti, "15 Temmuzun en önemli olaylarından bir tanesi bir kez daha millet oluşumuzu hatırlamamız, birlik ve beraberliğimizi hatırlamamız ve hep beraber bu vatanı koruma içgüdüsüyle hareket etmemizdir. O gece vatanını, milletini korumak için sokağa çıkan mücadele eden insanların siyasi görüşü yoktu. O gece Türk milleti sokaktaydı. Hep beraber mücadele ettik ve vatanımızı bir kez daha koruduk. 15 Temmuz gecesi bir darbe girişimi değil, bir işgal gecesiydi. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin işgali için bir plan yapıldı ve 15 Temmuz da bu planın bir parçasıydı.  Ama Türk milleti ne kadar büyük bir millet olduğunu gösterdi ve vatanını teslim etmedi. "dedi.

Şehitleri unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Valimiz Sayın Funda Kocabıyık, "Ömrünün baharında vatan, millet ve bayrak aşkına candan geçen şehitlerimizi unutmayacağız ve de unutturmayacağız. Bu uğurda mücadele etmenin izlerini bedeninde taşıyan kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Onların varlığı bizlere sorumluluğumuzun ne derece önemli olduğunu her zaman hatırlatmaktadır. 15 Temmuz’da ve terörle mücadele operasyonlarında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Şehitlerimizin siz kıymetli yakınlarına sabrı cemil niyaz ederken Gazilerimize de sağlık ve afiyet temenni ediyorum" dedi.