…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2019, Perşembe Uşak, Türkiye

Vali Funda Kocabıyık; 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, onurlarına verdiği yemekte şehit aileleri ile gaziler ve aileleriyle bir araya geldi


Vali Funda Kocabıyık; 19 Eylül Gaziler günü münasebetiyle şehit aileleri, gaziler ve aileleri onuruna yemek verdi.

Özel bir düğün salonunda gerçekleştirilen yemeğe Vali Funda Kocayık’ın yanı sıra Milletvekili İsmail Güneş, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, İdare Mahkemesi Başkanı Sabri Burçin Arseven, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, protokol üyeleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Şehitler ve ebediyete intikal etmiş gaziler için Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemek programında konuşan Vali Funda Kocabıyık “Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin dirliği, birliği ve bekası için canlarını ortaya koyarak mücadele veren ve bu kahramanlık dolu mücadelede gazilikle şereflenen tüm kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vali Funda Kocabıyık konuşmasına şöyle devam etti, “Vatan topraklarımızın her karışında ecdadımızın kanı bulunmaktadır. Anadolu, yüreği imanla dolu, cesaret ve kahramanlık timsali şehit ve gazilerimizin asırlar süren ve ebediyete kadar sürecek varlığının bir tapusudur. Türk Milleti olarak bin yıldır bu topraklardayız. Bin yıldır bu coğrafyada adalet, kardeşlik, huzur ve güveni tesis etmek için mücadele ediyoruz. Bin yıldır mazluma umut, zalime korku veriyoruz. Hakk’a bağlı hürriyeti kendimize şiar edinmiş necip bir millet olarak kültürümüz, geleneğimiz ve göreneklerimizle bu topraklarda medeniyet kurduk. Çok şükür, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde bağımsız bir şekilde nefes alıyoruz, Gök kubbede yankılanan ezan seslerini duyabiliyoruz. Bütün bu güzel ve hayırlı işler şehitlerimiz sayesindedir; gazilerimizin fedakârlıkları sayesindedir. Allah onlardan razı olsun”

Vali Funda Kocabıyık’ın konuşmasının ardından program İl Müftüsü Kazım Güzel’in yaptığı dua ile sona erdi.