…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
01 Mart 2024, Cuma Ankara- Türkiye

Şehit ve gazi çocuklarımız ile geleneksel sporların büyüleyici dünyası ile tanıştılar


1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebebiyle gerçekleştirdiğimiz “Bizim Bağımlılığımız Geleneksel Sporlarımız” Etkinliğinde şehit ve gazi çocuklarımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık.

Geleceğimizin emaneti çocuklarımızı sağlıksız her türlü bağımlılıktan korumak amacıyla 1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle, şehit ve gazi çocuklarımız; farkındalıklarının artması ve geleneksel sporlarımızı deneyimlemeleri için Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü’nde ata sporumuz okçuluk ve binicilik ile tanıştılar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş Hanımefendinin himayelerinde gerçekleştirilen yaşları 11 ile 17 arasında değişen, 50 şehit ve gazi evladımızla Geleneksel Türk Okçuluğunu, Modern Okçuluğu ve Biniciliği tanımaları ve deneyimlemeleri için Genel Müdürlüğümüzün “Bizim Bağımlılığımız Geleneksel Sporlarımız”  etkinliği kapsamında bir araya gelindi.

Çocuklarımızın hayli eğlendiği neşeli bir ortamda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Genel Müdürümüz Muharrem Kurt “Genel Müdürlüğümüz ile Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü arasında düzenlediğimiz protokolle aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin evlatları burada her türlü imkân içerisinde, ata sporumuz olan okçuluk, ata binme gibi faaliyetleri icra edebilme imkanı bulmuşlardır.” dedi.

Geleneklerimizi yansıtan bu sporlar ile şehit ve gazi çocuklarımızı buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Muharrem Kurt; “Bu etkinlik, özellikle şehit ve gazi çocuklarımıza, geleneksel sporların büyüleyici dünyasını keşfetme fırsatı sunmak amacıyla düzenlenmiştir. Okçuluk ve ata binme, sadece bedensel yetenekleri geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda disiplin, sabır ve dayanıklılık gibi değerleri de pekiştirmektedir. Hep birlikte, geleneksel sporların ve bu etkinliklerin ruhunu yaşayarak, birbirimize destek olma ve dayanışma kültürümüzü daha da güçlendirme fırsatı bulabildiğimiz için mutluyuz. Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş Hanımefendi’nin siz geleceğimiz olan çocuklarımızın her birini ayrı ayrı gözlerinden öptüğünü ve sevgiyle kucakladığını belirtmek isterim.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Konuşmanın ardından çocuklarımız ile ikindi ikramlarında Yeşilay Haftası hakkında sohbetler edildi. Ata binme ve ok atma etkinliklerinde hayli mutlu ve neşeli anlar yaşayan çocuklarımıza hediye takdimi yapılarak toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik son buldu.