…
…
…
…
…
…
…
…
11 Mart 2024, Pazartesi Manisa-Türkiye

Personelimize Yönelik "Psikolojik Dayanıklılık Paneli" Düzenlendi


Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi iş birliği ile düzenlenen Psikolojik Dayanıklılık Paneli Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

İl Müdürümüz Mustafa KILIÇ’ın da katılımıyla, Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızdaki personeller ile M.C.B.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesinden katılımcılardan oluşan 140 dinleyicinin bulunduğu Panel Programı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Seyhun KÜRŞAT’ın açılış konuşması ile başladı. Prof.Dr. Seyhun KÜRŞAT yaptığı konuşmasında “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hem hizmet verdikleri gruplara yönlendirmede bulunurken hem de kendi maruz kaldıkları ikincil travmalar nedeniyle psikolojik dayanıklılığının artırılmasına en çok ihtiyaç duyan kesimler olduğunu ve bu doğrultuda düzenlenen bu panelin önemini” vurgularken kamu ve üniversite ortaklığında yapılacak çalışmaların devam etmesi yönünde temennilerini iletti.

Program sırası ile;

  • Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Etik Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Çağatay ÜSTÜN’ün “Etik Dönüşümün 21. Yüzyıldaki Durumu”,
  • Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Servis uzmanı Uzman Dr. Çağdaş CAN “Ne Yaşadık Biz? Romanlara Konu Olan Acil Servis”,
  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof.Dr. Erol ÖZMEN’in “Kendini Tanımak”,
  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Artuner DEVECİ’nin “Ruhsal Sorunlar ve Dayanıklılık”,
  • Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cengiz CENGİSİZ’in “Psikolojik Sağlığı Destekleyen Müdahaleler” başlıklı sunumları ile devam etti.

İl Müdürümüz Mustafa KILIÇ yaptığı konuşmasında “alanında önde gelen hocalarımızdan bu sunumları dinlemenin çok kıymetli olduğunu belirterek hocalarımıza, bu panelin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere ve konferans salonunu kullanımımıza açan Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezine teşekkür etti.

Konuşmalarının tamamlanmasının ardından konuşmacılara ve Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Cihan IŞIK’a teşekkür belgeleri ile günün anısına, Müdürlüğümüzden hizmet alan yaşlılarımızın yaptığı el emeği ürünler hediye edilerek panel programı sona erdi.