…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
16 Şubat 2024, Cuma Manisa-Türkiye

"Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri" Kapsamında Manisa'da İlk Söyleşimizi Gerçekleştirdik


Aile Bakanlığı olarak “Türkiye  Yüzyılında ailemiz, istikbalimiz” diyerek devam ettiğimiz yolda aile olmanın aile ortamındaki birlik ve beraberliğin sağlık ve huzur ortamında sürdürülmesini sağlamak en önemli hedefimizdir.

Bu ilkeden hareketle Bakanlığımız tarafından başlatılan “Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri” kapsamında İlimizde İl Müdürlüğümüz ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile söyleşi gerçekleştirildi.

MCBÜ İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral ÖZÇINAR'ın moderatörlüğünde, sunum ve söyleşi şeklinde gerçekleştirilen programda; etkili iletişim, beden dili, empatik iletişim ve aile içi iletişimde anne baba tutumları gibi konular ele alındı.

Toplumsal refahın artırılması ve aile içi iletişimin öneminin vurgulanması açısından büyük bir önem taşıyan söyleşide, personellerimiz dışında ilimizdeki diğer kamu kurum ve kuruluşların personelleride yer aldı. Söyleşinin amacı, aile içi ilişkilerdeki iletişim becerilerini güçlendirmek, bireyler arasındaki anlayışı artırmak ve daha sağlıklı aile yapısı oluşturarak toplumun refahına katkı sağlamak. Ailelerinde geniş katılım sağladığı eğitim seminer sonunda Radyo TV Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Özçınar ailelerin sorularını cevaplandırdı.

Program sonrasında değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Meral ÖZÇINAR, “Manisa’daki tüm kurumların daha sağlıklı aile ortamı içerisinde, daha üretken nesiller yetiştirmek ülke refahına katkı vermek için tek bir vücut halinde çalışmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün burada gördüğümüz birliktelik, sahip olduğumuz potansiyeli daha anlamlı bir şekilde ortaya çıkarmak için kıymetli bir yaklaşımdır. Bu anlamda da 'Türkiye Yüzyılı'nı yaşadığımız bu dönemde geleceğe daha ümitli ümitli bakıyoruz. Bu tür çalışmaların yaygınlaştırılarak eğitime pozitif yönde katkılar sağlanmasını önemli buluyoruz, eminim ki bu çalışma ve birliktelik yeni neslin hakkıyla yetiştirilmesin için örnek teşkil edecek ülke genelinde güzel bir iş birliği ortaya koyacaktır. Manisa Celal Bayar Üniversitesi ailesi olarak yeni neslin bilinçli ve donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi adına sorumluluğumuzun farkındayız. Rektör hocamız Prof. Dr. Rana KİBAR öncülüğünde bilinçli, tam donanımlı, dünya ile rekabette güçlü nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

“Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri” kapsamında gerçekleştirilen aile içi iletişimi konulu eğitim seminerinin önemine dikkat çeken Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mustafa KILIÇ ise “Çok başarılı çok güzel bir eğitim oldu. Hocamızın katılımcı personel ve aileler ile kurduğu iletişim her türlü takdire şayandı. İnşallah bundan sonraki söyleşilerde de üniversitemiz ve sayın hocamız ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eğitim ile katılımcı ailelerimiz ve aile kuracak olan gençlerimiz aile içi iletişimde sözden çok davranış ve beden dilinin önemli olduğunu kavramış oldu. Bu ailelerimizi önemli bir şekilde etkiledi, bundan sonraki çalışmalarımızda daha fazla aileyi eşleriyle birlikte bir araya getirmenin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Süreç içerisinde yapacağımız söyleşilerde eşlere yönelik çalışmalar düzenleme hedefindeyiz. Bu bizim için çok önemli bir başlangıç oldu bunun devamını getireceğiz. Bu programda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.