…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
29 Kasım 2022, Salı Antalya

Koruyucu Aile Hizmetinde Görevli Personele Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi.


Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Eğitim Yayın Dairesi Başkanlığı  iş birliği ile düzenlenen "Koruyucu Aile Hizmetinde Görevli Personele Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı" Antalya’da gerçekleştirildi.

21-25 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen  eğitimin açılış konuşmalarını Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığı adına Şube Müdürü Sayın Hakan KEÇE ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü adına Daire Başkanı Sayın Hakkı BİLGİÇ yaptı. Programa Azerbaycan’da sosyal hizmet alanında çalışan sosyal hizmet görevlilerinden oluşan bir heyette katıldı.

Eğitimde; Aile Odaklı Hizmetler, Koruyucu Aile Hizmetinin Önemi, Koruyucu Aile Mevzuatı, İşleyiş ve Dosyaların Hazırlanması, Koruyucu Aile YBS Modülünün Kapatılması ve Ödemeler, Ergenlik Dönemindeki Çocuklara Yönelik Psikososyal Destek Müdahaleleri, Bakım Sonrası Rehberlik Hizmeti ve Form-A Belgelerinin Düzenlenmesi, Mahremiyet Eğitimi, Rehberlik ve Teftişte Dikkat Edilecek Hususlar, Koruyucu Ailelere Yönelik Psikososyal Destek Uygulamaları vb. konularda eğitimler verildi.

Eğitim son gününde kapanış konuşmaları, soru-cevap etkinliği ve sertifika takdimi yapıldı.