…
…
27 Mayıs 2021, Perşembe Türkiye, Kırşehir

Bacıyan-ı Rum Atölyeleri ile İş’te Kadın Projemiz KOP’un desteklediği Projeler Arasına Girerek Hibelendirildi.


KOP-SOGEP kapsamında 8 İl’den toplam 153 başvuru yapılmıştır. Kırşehir İlinden yapılan 13 proje başvurusu arasından yalnızca 1 tanesi kabul edilmiştir. Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze ait olan Bacıyan-ı Rum Atölyeleri ile İş’te Kadın Projemiz hibelendirilmeye hak kazanmıştır. 308.000 TL. hibe alan projemiz 12 ay sürecektir.  

Ahi Evran-ı Veli’nin eşi Fatma Bacı’nın kurduğu dünyanın ilk kadın teşkilatı Bacıyan-ı Rum teşkilatı Kırşehir’de kadınların güçlenmesi için 12. Yüzyılda faaliyet göstermiştir.  Fatma Bacı eşi Ahi Evran’dan esinlenerek kadınların da ekonomik, kültürel ve askeri olarak toplum hayatında aktif rol üstlenmelerini sağlamaya çalışmıştı.

2021 yılı Ahi Evran yılı olarak ilan edilmesi ile Ahi Evran’ın zanaati alan debbağcılık ve Bacıyan-ı Rum teşkilatında kadınların yaptıkları el işi faaliyetlerinden ilham alınarak tasarlanan proje kapsamında İŞ-KUR destekli kurulacak deri ve el işi atölyelerinde kadınların mesleki becerilerinin geliştirilmesini hedefliyoruz.

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırşehir İŞ-KUR ortaklığında gerçekleştirilecek olan projede kadınlar 4’er aylık kurs sonrası sertifika alacaklardır. Deri ve el işi atölyelerinde kadınların ekonomik açıdan güçlenmelerini hedeflemekteyiz. Ayrıca proje boyunca kadınlara psiko-sosyal destek sağlamak için çeşitli eğitimler verilecektir.