…
…
26 Mayıs 2021, Çarşamba Kırşehir, Türkiye

Kuruluş Müdürleri ile 2021 Yılı İlk Çeyrek Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.


Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak 2021 yılı içerisinde İlimizde verilen hizmetlerin ve gerçekleştirilen projelerin, değerlendirilmesini yapmak üzere İl Müdürümüz Ramazan Baykara Başkanlığında tüm resmi ve özel Kuruluş Müdürlerimizin katılımlarıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleşen ve kurumsal anlamda 2021 yılının 1.çeyreğinde yapılan faaliyetlerin değerlendirme toplantısında öncelikle geride bıraktığımız dönemde yapılan çalışmalara yönelik teşekkür eden İl Müdürümüz Ramazan Baykara “2021 yılının ilk çeyreğinde de salgın nedeni ile sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yavaşlatmak zorunda kalsak da kurum içi kültürel etkinliklerimizi verimli bir şekilde sürdürdük. Tüm Kuruluşlarımız ve birimlerimiz çalışmalarını insanüstü bir gayret göstererek yaptılar. Aldığımız tepkiler ve geri dönüşler çok olumlu. Bu konuda görevlerinde üstün çaba ve gayret gösteren tüm çalışma arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Pandemi süreci devam etse bile çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı resmi kuruluşlar olarak, 2021 yılı Nisan Ayı sonuna kadar 100 engelli, 160 yaşlı ve 120 çocuk olmak üzere toplam 380 kişiye hizmet verildiği, özel bakım merkezleri olarak da 102 kişiye, özel kreşler olarak da 101 çocuğa hizmet verildiği, bunun yanında 1751 engelli vatandaşımıza evde bakım ücreti ödenmekte olup, 117 Aileye Sosyal Ekonomik Destek verildiği, İlimizde toplamda 29 koruyucu aile yanında 33 çocuğumuz bulunduğu, 2021 yılı içerisinde 542 aileye doğum yardımı ödemesi gerçekleştiği, Aile Sosyal Destek Programı kapsamında ASDEP personellerimizin 2021 yılı içerisinde 830 hane ziyaret edildiği, Kırşehir Şiddet Önleme Merkezi Müdürlüğü tarafından ilimizde şiddetin önlenmesi amacıyla ilin şiddet haritası çıkarılarak 5 ayrı eğitim gerçekleştirildiği, 2021 yılı Nisan Ayı sonuna kadar mağdur olan 114 kadınımızın Kadın Konuk Evinde misafir edildiği kaydedildi.

Ayrıca İl Müdürlüğümüz olarak yürütülen projelerden Erasmus kapsamında yürütülen Aktif Yaşlanma Kapsamında Mültecilerin Yaşam Kalitesinin Arttırılması Projesinin pandemi nedeniyle 1 yıl uzatıldığı, KOP/SOGEP kapsamında kadınlara yönelik istihdamı artırmak amacıyla hazırlanan bir projemizin daha kabul edildiği belirtildi.

Toplantı; İl Müdürümüz Ramazan Baykara’nın, kuruluş Müdürlerimize çalışmalarında başarılar dilemesinin ardından sona erdi.