…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Haziran 2024, Pazartesi kırklareli

NESİLLER ARASI GELİŞİM MERKEZİ (NEGEM) İLK MEZUNLARINI VERDİ.


NESİLLER ARASI GELİŞİM MERKEZİ (NEGEM) İLK MEZUNLARINI VERDİ.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve Kırklareli Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında “Aktif Yaşlanma ve Çocukların Bilişsel Gelişimini Destekleme Projesi”nin kapanış töreni, 6 Haziran 2024 Perşembe günü Kırklareli Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yeliz MERCAN, “Aktif Yaşlanma ve Çocukların Bilişsel Gelişimini Destekleme Projesi” hakkında bilgiler verdi. Projeye aktif olarak katılan huzurevi sakinlerimizden Psikolojik İyi Oluş, Aktif Yaşlanma, Aktivite Yapma Sıklığı alanlarında gösterdikleri somut gelişimler hakkında sunum yapan Doç. Dr. Yeliz MERCAN, yaşlılarımız aldıkları Psikoloji, Hukuk, İlahiyat, Müzik, Yoga ve Nefes Terapisi, Denge ve Koordinasyon, Bilişsel Oyunlar gibi derslerden yaşlılarımızın ilgi alanlarına göre bir müfredatla bu eğitimin sunulduğunu belirtti. 26 Ekim 2023 tarihinde başlayan proje faaliyetlerinin 20 hafta süresince devam ederek, 31 Mayıs 2024 tarihinde tamamlandığını ve bu süreçte en çok katılım sağlayarak farklı alanlarda birincilik yakalayan yaşlılarımıza, proje ekibine ve gönüllü öğrencilere teşekkür etti.  

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ, Bakanlığımız ve Müdürlüklerimiz bünyesinde yaşlılara dönük olarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı. Ülkemizde 65 yaş üstü nüfusun her geçen yıl artış gösterdiğini dile getiren ÖZBAŞ, “Yaşlılarımızın aktif bir yaşlanma süreci geçirmelerini sağlamak, tüm kurum ve kuruluşlar olarak, gençler olarak hepimizin görevi. Üniversitemizle birlikte huzurevimizdeki yaşlılarımız için yapmış olduğumuz bu faaliyet hayata aktif katılım sağlama adına bizim için çok önemli. Projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR olmak üzere herkese teşekkür ediyorum, bunun bir başlangıç olduğunu bu tür projelerimize işbirliği içerisinde devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Üniversitemiz Nesiller Arası Gelişim Merkezinde gerçekleştirilen “Aktif Yaşlanma ve Çocukların Bilişsel Gelişimini Destekleme Projesi”nin başarılı bir şekilde tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti paylaşarak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ’a, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yeliz MERCAN’a, projede görev alan her iki kurumun mensuplarına ve öğrencilere teşekkür etti.

Törende, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kırklareli Üniversitesi proje ekipleri ile projede görev alan gönüllü öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.

Tören, NEGEM’de eğitim alan ve yaş ortalaması 75 olan Kırklareli Huzurevi sakini yaşlılarımıza Mezuniyet Belgeleri Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Bülent ŞENGÖRÜR ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ tarafından verildi. Mezuniyet belgelerini alan 75 lik yeni mezunlar keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.

Törene Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil AKÖZCAN PEHLİVANOĞLU, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL, Kırklareli Üniversitesi Nesiller Arası Gelişim Merkezi (NEGEM) Proje Koordinatörü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yeliz MERCAN, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yardımcısı Mehmet KARAMAN, Aile ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Nargiza KÖKSAL, Kırklareli Huzurevi Müdürü Yalçın SAĞLAM, NEGEM Projesi Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hasan YENİÇIRAK, Kırklareli Huzurevinden hizmet alan yaşlılarımız ve  projede gönüllü olarak görev alan Kırklareli Üniversitesi öğrencileri katıldılar.