…
…
…
…
…
…
23 Ağustos 2024, Cuma Kırklareli

Müdürlüğümüz Tarafından ‘Kırklareli İli Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi I. Aşama Eylem Planı (2023-2025)’ Kapsamında Faaliyetler Gerçekleştirilmiştir.


Müdürlüğümüz Tarafından ‘Kırklareli İli Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi I. Aşama Eylem Planı (2023-2025)’  Kapsamında Faaliyetler Gerçekleştirilmiştir.    

 

Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü uhdesinde yürütülen Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2023-2030) ve I. Aşama Eylem Planı (2023-2025) kapsamında Lüleburgaz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüzde görevli birim personelimiz tarafından eğitim faaliyetleri, okul, muhtar ve dernek ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

12-13.08.2024 tarihlerinde, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı Yaz Spor Kurslarına giden çocuklarımıza “Akran Zorbalığı-Siber Zorbalık” eğitimi gerçekleştirilmiş olup eğitimlere 32 çocuğumuz katılmıştır.

20.08.2024 tarihinde, İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama Merkezi (KETEM) ne tarama için gelen kadınlara “Kadına Yönelik Şiddetle-Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele” eğitim semineri gerçekleştirilmiş olup 12 kadın vatandaşımız katılım sağlamıştır.

20.08.2024 tarihinde, ilçemizde faaliyet gösteren Biz Bize Yeteriz Roman Dernek Başkanı Emin SANPUR ve Roman Vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı Barış Mahallesi Roman Muhtarı Hüsamettin YETKİN ziyaret edilmiştir. Söz konusu ziyaretlerde, Roman Vatandaşlarımızın sorunları ve çözüm yolları konusunda istişarede bulunulmuş olup işbirliği projeleri ve faaliyetleri planlanmıştır.

20.08.2024 tarihinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Roman Vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı mahallelerde konumlanan Cumhuriyet İlkokulu-Ortaokulu ile Şaban Öğünç İlkokulu-Ortaokulu Müdür ve Müdür Yardımcıları ziyaret edilmiştir. Söz konusu ziyaretlerde, Roman çocuklarımızın okul devamsızlığı ve ailelerine yönelik işbirliği içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan eğitim, ziyaret, sosyal ve sportif etkinlikleri vb. faaliyetler konusunda istişarelerde bulunulmuştur.

21.08.2024 ve 22.08.2024 tarihlerinde, ilçemizde Roman Vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı Özerler Mahallesi Muhtarı Salih ANT ve Kırklareli Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Metin AYGUR ziyaret edilmiştir. Söz konusu ziyaretlerde, Roman Vatandaşlarımızın sorunları ve çözüm yolları konusunda istişarede bulunulmuş olup işbirliği projeleri ve faaliyetleri planlanmıştır.

Roman Vatandaşlarımızın sorunları, çözüm yolları ve geliştirilmesi planlanan proje ve faaliyetler konusunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından paydaş kurumlar ile işbirliği faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam etmektedir.