…
…
12 Eylül 2023, Salı KIRKLARELİ

Lüleburgaz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz tarafından “Sokak Mobil Ekip Çalışması” gerçekleştirilmiştir.


Lüleburgaz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz tarafından “Sokak Mobil Ekip Çalışması” gerçekleştirilmiştir.

Lüleburgaz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinesinde Çocuk Şube ve Zabıta Müdürlüğü işbirliği ile belirlenen mahalleler taranmış olup 'Sokak Mobil Ekip Çalışması' gerçekleştirilmiştir.

12.09.2023 tarihinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan “Çocuklar Güvende Ekiplerinin Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönerge” kapsamında İlimiz Lüleburgaz ilçesinde yapılan risk değerlendirmesi doğrultusunda Lüleburgaz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinesinde Lüleburgaz Zabıta Müdürlüğü ve Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Büro Amirliğinden oluşan 6 kişilik ekip tarafından sokak mobil ekip çalışması yapılmıştır.

Söz konusu çalışmada, sokakta tespit ve yönlendirme faaliyetlerini yürüten Çocuklar Güvende Ekibi tarafından hazırlanan alan tarama planında belirtilen ilimiz Lüleburgaz ilçesinde sokakta yaşayan, çalıştırılan ve/veya dilendirilen çocukların tespitine yönelik saha taraması gerçekleştirilmiştir.

Lüleburgaz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinesinde Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Büro Amirliği işbirliği içerisinde gerçekleştirilen saha taramalarıyla çocuk ve ailelerin uygun sosyal hizmet müdahaleleriyle sosyal hizmetlerden etkin bir şekilde yararlanmaları sağlanmaktadır. Bundan sonraki süreçte de mobil ekip çalışmaları tüm hızıyla ve verimliliğiyle gerçekleştirilmeye devam edecektir.