…
…
…
…
12 Nisan 2023, Çarşamba KIRKLARELİ

Kurum ve kuruluşlarında çalışan personele yönelik olarak verilen Türk İşaret Dili Eğitimi sertifika programı düzenlenmiştir.


Kurum ve kuruluşlarında çalışan personele yönelik olarak verilen Türk İşaret Dili Eğitimi sertifika programı düzenlenmiştir.

Ülkemizde üç (3) milyon işitme ve konuşma engelli vatandaşımız mevcut olup bu vatandaşların bir çok okul, sektör, kurum ve kuruluşlarında çalıştığı bilinmektedir.  Yolda, okulda, hastanede, işyerinde kısacası her alanda karşılaştığımız bu bireylerin ihtiyaçlarını anlayıp çözüm bulabilmek elzem hale gelmiştir. Bu nedenle kamu kurum ve kuruluşları tarafından işitme engelli bireylere yönelik iş ve işlemlerin daha etkin ve hızlı çözümlenebilmesini sağlamak amacıyla İl Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellere yönelik olarak Türk İşaret Dili Kursu düzenlenmiştir.

Müdürlüğümüzde görevli İşaret Dili Tercümanı Yasemin ÖZTÜRK tarafından 31.11.2022–16.12.2022 tarihleri arasında Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Eğitim Salonunda 13 (on üç) kişi ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzde 3. Grup Türk İşaret Dili Kursuna 13 (on üç) kişi başvuruda bulunmuş olup toplam 26 kişi kursu başarı ile tamamlamış olup Türk İşaret Dili sertifikası almaya hak kazanmışlardır. Bu tarihe kadar 5 gruba Türk İşaret Dili Eğitimi Kursu verilmiş ve 58 kişi kurslardan faydalandırılmıştır.