…
…
…
12 Temmuz 2024, Cuma Kırklareli

“Kırklareli'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Teknik Kurul Toplantısı Gerçekleşti”


“Kırklareli'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Teknik Kurul Toplantısı Gerçekleşti”

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı kapsamında; Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından sunum yapılan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Teknik Kurul toplantısı, 12 Temmuz 2024 tarihinde Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda, 2024 yılının ilk 6 ayındaki faaliyetler değerlendirilirken, ikinci 6 ay için planlamalar yapıldı. Katılımcılar, bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaların etkilerini ve sonuçlarını analiz ederken, kadına yönelik şiddetle mücadelede atılacak yeni adımları ve stratejileri tartıştılar.

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler Şube Müdür V. Yaşar YOLDAŞ başkanlığında yapılan toplantıya, Kırklareli Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, Kırklareli Kadın Konukevi Müdürlüğü, ilgili kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ve  sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Kadına yönelik şiddetle mücadelede ortak akıl ve iş birliğinin önemine vurgu yapılan toplantıda, eğitim ve farkındalık çalışmalarının artırılması, şiddet mağdurlarına yönelik destek hizmetlerinin genişletilmesi ve yasal düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması konularında kararlar alındı.