…
…
…
…
19 Kasım 2020, Perşembe Kırklareli

Kırklareli Çocuk Hakları İl Komitesi temsilcileri 3 gün sürecek olan 21. Ulusal Çocuk Forumu'na katılım sağladılar.


Bakanlığımız ve UNICEF işbirliğinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ‘’Çocuk Hakları İl Çocuk Hakları Komitelerinin Oluşturulması Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönergesi’’ kapsamında her ilde oluşturulan İl Çocuk Hakları Komiteleri; Toplumda çocuk haklarına yönelik farkındalığı artırmak, çocuk hakları tanıtım ve bilinçlendirme faaliyetlerini geliştirmek, çocukların sorunlarını tespit etmek ve bu sorunlarla ilgili çözüm önerileri geliştirmek amacıyla çalışmalarını yürütmektedirler.

Bu kapsamda 20 Kasım tüm dünyada Çocuk Hakları Günü olarak kutlandığı gibi ülkemizde de her yıl çeşitli etkinlikler, eğitimler, seminerler gerçekleştirilerek kutlanmaktadır.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü etkinlikleri çerçevesinde 2000 yılından itibaren Ulusal Çocuk Forumları 81 ilden çocuk hakları komitesi üyesi çocukların katılımıyla Ankara ilinde gerçekleştirilmektedir.

Bu yıl 21 incisi düzenlenecek olan Ulusal Çocuk Forumu 18-20 Kasım 2020 tarihleri arasında ülkemizde etkisini gösteren COVID-19 salgını tedbirleri kapsamında 81 il çocuk hakları komite üyesi (1 erkek, 1 kız çocuk) çocuk ve illerde görevli yetişkin temsilcilerin katılımıyla online olarak gerçekleştirilmektedir.

Bu doğrultuda XXI. Ulusal Çocuk Forumu’na Kırklareli İl Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklarımız ve yetişkin temsilcilerimizin katılımıyla İl Müdürlüğümüz hizmet binasından online ortamda katılım sağlanmıştır.