…
…
…
…
13 Mart 2023, Pazartesi KIRKLARELİ

‘Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında kooperatif kurmak/ortağı olmak isteyen kadınlar için eğitimlerimiz başlamıştır.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün faydalanıcı Tarım Ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının eş faydalanıcı olarak yer aldığı ‘Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında kooperatif kurmak/ortağı olmak isteyen kadınlar için eğitimlerimiz İlimizin de içinde olduğu 30 pilot İlde başlatılmıştır. 13-17 Mart tarihlerinde devam edecektir.

Proje, kadınların çalışma hayatında daha aktif ve etkin olması, ekonomik olarak güçlenmesi, istihdam ve üretkenliklerinin artması ile kadınlarımızın mevcut tecrübe ve özgüvenlerinin arttırılması hedeflenmektedir. Amacın para kazanmaktan çok değer üretmek olduğu durumlarda kooperatifçilik iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkar.

Kooperatifler, dünyada barışın, çevrenin korunmasına, yoksullukla mücadeleye ve istihdam yaratmaya katkıda bulunan önemli araçlardır. Kooperatifler toplumsal ve sosyal adalete katkı sağlayan önemli işletmelerdir.