…
…
…
…
13 Haziran 2024, Perşembe kırklareli

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE ODAK BİRİMLER TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE ODAK BİRİMLER TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kırklareli Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planının Politika ve Koordinasyon ana hedefi altında "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Doğrudan Hizmet Sunmayan Kamu Kurum ve Kuruluşlara Odak Birimler Oluşturulması"  Faaliyeti kapsamında 2024 yılı Odak Birimler Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

12.06.2024 tarihinde gerçekleşen toplantıda odak birimlerin kendi bünyesinde gerçekleştirdikleri proje ve çalışmalara kadına yönelik şiddetle mücadele konusunun dahil edilmesi, bünyesinde görevli kamu personelinin farkındalıklarının artırılmasına yönelik eğitim ve benzeri çalışmalar yapılması ve kuruluşların vatandaşa yönelik hizmet sunumunda, şiddetle mücadele mevzuatı ve başvuru mekanizmaları gibi bilgilendirme ve yönlendirme yapmaları hedefleri istişare edilmiştir.

Toplantıda ŞÖNİM Müdür V. Özge KIRAN tarafından şiddetin tanımı, şiddet türleri, İl Müdürlüğümüz, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ve Kadın Konukevi hizmet modelleri, yasal mevzuat, başvuru mekanizmaları konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

Odak birimler toplantısına Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı V. Remziye ALGIN, Şube Müdürü Nargiza KÖKSAL, ŞÖNİM Müdür V. Özge KIRAN, Ticaret İl Müdürlüğünden Ebru KAYA, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden Burcu AKYILDIZ ve Burcu SÜMER, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Ahmet OFLAZ, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden Serap KAYACAN, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Gülden KARA, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Mete KARAGÖZ, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Taner AKÇAKAYA, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1.Bölge Müdürlüğünden Büşra ÇATAL ve Tülay ALTUNDAL, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünden Mustafa AKCAN, İğneada Liman Başkanlığından Resul ULAŞ ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Trakya İşletme Müdürlüğünden Aziz ERCAN katılım sağlamıştır.