…
…
…
22 Ağustos 2024, Perşembe Kırklareli

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele Eğitimi Düzenlendi.


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele Eğitimi Düzenlendi.


İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından, İl Halk Kütüphanesi, İŞKUR ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerine yönelik "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele Eğitimi" gerçekleştirildi.
Eğitimde, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için başvuru mekanizmaları, Müdürlüğümüzün sunduğu hizmet modelleri, KADES (Kadın Destek Uygulaması) tanıtıldı ve 6284 sayılı Kanun hakkında kapsamlı bilgi verildi. Katılımcılara, bu kanunun sunduğu haklar ve koruma mekanizmaları ayrıntılarıyla aktarıldı.

Bu eğitimle, farklı kurumlarda görev yapan personelin kadına yönelik şiddet ve erken yaşta evlilikler konusunda bilinçlendirilmesi ve bu konularda etkin bir şekilde müdahalede bulunabilmeleri amaçlandı. Eğitimin sonunda katılımcılar, KADES uygulamasının detayları hakkında bilgilendirildi ve uygulamayı nasıl kullanabilecekleri konusunda yönlendirildi.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğümüz, düzenlediği eğitimlerle kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal farkındalığı artırmayı hedeflemektedir.