…
…
…
…
23 Temmuz 2024, Salı Kırklareli

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

23 Temmuz 2024 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, bir önceki toplantıda alınan kararlar değerlendirilirken, 2024 yılı ilk altı ay ve 2023 yılı ilk altı ay şiddet türü verileri karşılaştırıldı.

Toplantıda, 6284 sayılı kanun kapsamında alınan tedbir kararı sayıları ve aile içi şiddet formu sayıları gibi önemli veriler paylaşıldı. Ayrıca İl Müdürlüğümüz ve paydaş kurumların İl Eylem Planı kapsamında gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği çalışmalar ele alındı.

Kırklareli Üniversitesi tarafından İl Eylem Planı kapsamında hazırlanan ve üniversite öğrencilerinin şiddet algısını ölçmeye yönelik yapılan şiddet araştırması Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sibel TOKATLIOĞLU tarafından toplantıda sunuldu. Araştırmanın sonuçları, şiddetle mücadelede üniversitelerin rolünün ve öğrencilerin bilinçlendirilmesinin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Vali yardımcısı Elif Canan TUNCER başkanlığında yağılan toplantıya, Cumhuriyet Savcısı Uğur ÖZTÜRK, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Kürşad YAMANER, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, İl Sağlık Müdürü Çiğdem CERİT, SYDV Müdürü Şenay YENER YILMAZ, İl Emniyet Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Büşra ERÇAYAN, İl Jandarma Komutanlığı J.Asb.Çvş. Tuğçe YILMAZ ARIKAN, Kırklareli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Kadın Konukevi Müdürü, ŞÖNİM Müdürü ve diğer paydaş kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemine vurgu yapılarak şiddetle mücadelede daha etkin yöntemlerin uygulanması için öneriler sunuldu.

Toplantı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve bu konuda farkındalığın artırılması yönünde atılacak adımların belirlenmesi ile sona erdi.