…
24 Ocak 2022, Pazartesi KIRKLARELİ

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı(2022-2025) Yürürlüğe Girdi.


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı(2022-2025) Yürürlüğe Girdi

Kadına Yönelik Şiddetle mücadele kapsamında ülkemizde çok önemli düzenlemeler hayata geçirilmiştir. Bunlar arasında  2012’de çıkarılan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine dair kanun, önemli ve büyük bir adım olarak öne çıkmaktadır. Kadına karşı şiddetin önlenmesine dair bilgilendirici, eğitici ve farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalarımız tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içinde  Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı esas alınarak oluşturulan olan İl Eylem Planı ile sürdürülecektir.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı İl Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde 28 ve 29 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Çalıştaya; Kırklareli Belediye Başkanlığı, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü, Kırklareli Baro Başkanlığı, Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı,  Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü, Kırklareli İl Müftülüğü, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Kırklareli İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Kırklareli İl Göç İdaresi Müdürlüğü,  Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü,  Kırklareli Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, Kırklareli Kadın Konukevi Müdürlüğü, Kırklareli Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü yetkilileri ve uzmanları ile  Kırklareli Kent Konseyi, Lüleburgaz Kent Konseyi, Kırklareli Anneler Derneği, Yeşilay Derneği Kırklareli Şubesi, Kırklareli Kadın Girişimcileri Derneğinden temsilciler katılım sağlamıştır.

Çalıştay neticesinde hazırlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı(2022-2025) Valimiz Osman BİLGİN tarafından onaylanmış olup yürürlüğe girmiştir. İl Eylem Planı Müdürlüğümüz ve paydaş kurumlarla işbirliği içinde uygulanacaktır.