…
…
…
…
01 Temmuz 2024, Pazartesi kırklareli

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimleri Devam Ediyor.


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimleri Devam Ediyor.

 

İl müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü personelleri ve Kırklareli Barosu avukatlarına yönelik Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele ve Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında farkındalık oluşturma amacıyla bir eğitim programı düzenlendi.

 

Eğitimde, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve bu konuda farkındalık yaratılması amacıyla sunum gerçekleştirildi. Erken yaşta evliliklerin toplumsal ve bireysel etkileri hakkında detaylı bilgiler verildi ve bu tür evliliklerin önlenmesi için izlenebilecek yollar tartışıldı.

 

KADES uygulamasının tanıtımı da programın önemli bir parçasını oluşturdu. Katılımcılara, uygulamanın nasıl indirileceği, kullanılacağı ve acil durumlarda nasıl etkin bir şekilde faydalanılabileceği hakkında bilgi verildi. Uygulamanın, kadınların güvenliği açısından ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

 

Eğitim sonunda, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri paylaşıldı.

 

Bu tür eğitim programlarının, kadına yönelik şiddetle mücadelede ve toplumsal farkındalığın artırılmasında önemli bir rol oynadığına dikkat çekildi.