…
…
…
…
…
…
17 Mayıs 2024, Cuma kırklareli

Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Faaliyet Planı kapsamında İlimizde kooperatiflere yönelik eğitimler ve saha ziyaretlerimiz devam ediyor.


Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Faaliyet Planı kapsamında İlimizde kooperatiflere yönelik eğitimler ve saha ziyaretlerimiz devam ediyor.

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Kırklareli Ticaret İl Müdürlüğü ve Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülmekte olan Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Faaliyet Planı kapsamında İlimizde kooperatiflere yönelik eğitimler ve saha ziyaretlerimiz devam etmektedir. 

İlimizdeki kooperatiflerimizin sürdürülebilir, rekabete açık, serbest piyasa koşullarıyla uyumlu üretim sürecine devam edebilmelerini sağlamak maksadıyla Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzmanı Selçuk MERT tarafından, kooperatifçilik konusunda mevzuattaki değişiklikler ve yenilikler hakkında eğitim düzenlendi. Söz konusu eğitime Ticaret İl Müdürü Mustafa UZAN, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Remziye ALGIN, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü temsilcileri ile İlimizde faaliyet gösteren Kooperatiflerin üyeleri katılım sağladılar.  

Saha ziyaretlerimiz kapsamında, Kadın Kooperatifleri Çalışma Grubu Üyelerimiz İl Müdür Yardımcısı Remziye ALGIN, Şube Müdürü Nargiza KÖKSAL, ŞÖNİM Müdürü Özge KIRAN, Kadın Konukevi Müdürü Gülten KAYNAK, Kırklareli Üniversitesi Dr. Öğr.Üyesi Sibel TOKATLIOĞLU, Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdür V. Yasemin ULUKAYA DÜLGER, Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanı Nur Feyza HALAT, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknikerleri Birgül KILIÇ ve Fatih FİLİZ  tarafından S.S. Demirköy İlçesi Üretici Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyaret edilerek, Kooperatif Başkanı Dilber DOĞAN ve üyelerle kadın kooperatiflerini güçlendirme, markalaşma, satış ve pazarlama süreçlerine yönelik bilgiler paylaşıldı.

Kadınların değişen işgücü piyasasına tam, eşit ve etkin katılımlarını artıracak, üreticiden tüketiciye ve bölge halkından tüm topluma kadar doğrudan ya da dolaylı olarak katkı sağlayan kooperatifçiliğin yaygınlaştırılması için kurumlar arası işbirliği ve ortaklaşa yürüttüğümüz faaliyetlerimiz devam edecektir.  

S.S. Demirköy İlçesi Üretici Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Dilber DOĞAN’a ve tüm üyelerine misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.