…
23 Mart 2021, Salı KIRKLARELİ

Kadın Kooperatifçilik Faaliyetleri Yerel Değerlendirme Toplantısı Yapıldı


Kadın Kooperatifçilik Faaliyetleri Yerel Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

 

Kadın Kooperatifçiliği alanında kurumlar arası işbirliğini geliştirmek, farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı arasında 30.10.2018 tarihinde imzalanan Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü kapsamında İlimizde yapılan faaliyetler Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk UYSAL, Kırklareli Ticaret İl Müdürü Mustafa UZAN ile Kırklareli Tarım ve  Orman İl Müdürü Mehmet AKSOY’un katıldığı toplantıda değerlendirilmiştir.

Söz konusu İşbirliği Protokolü ile kadınların kooperatif kurma, işletme, ürün geliştirme, satış ve pazarlama faaliyetlerinin geliştirilmesi, kadın kooperatifçiliği alanında farkındalık çalışmalarının yürütülmesi, kadın kooperatifçiliği alanında pazarlama,  ihracat-ithalat, e-ticaret gibi konularda bilgilendirme, eğitim ve rehberlik hizmetlerinin sunumu, kadın kooperatifçiliği alanında çalışma yürüten diğer kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasında iş birliğinin geliştirilmesi  hedeflenmektedir. Bu hedefler dahilinde İlimizde yürütülen hizmetlerin değerlendirildiği toplantıda günümüze kadar yapılan çalışmalar, bundan sonra planlanan adımlar ele alınmıştır.

Kadın Kooperatiflerinin üretimde ve ekonomide kadın istihdamının artırılmasında önemli bir yeri olduğu unutulmamalıdır. Kadınların toplumsal, ekonomik, siyasi ve kültürel hayata daha fazla katılmaları için gösterilen çabanın temelinde kadınları, hayatın nesnesi değil öznesi olarak gören anlayış yer almaktadır.