…
…
16 Aralık 2020, Çarşamba Kırklareli

İlimizde Koruyucu Aile Hizmetinden Yararlanan Çocuk Sayısı Kurum Bakımındaki Çocuk Sayısını Geçti


Koruma altında bulunan ve kendi haklarını savunamayan tüm çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal, maddi, milli ve manevi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Koruyucu Aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların, kısa veya uzun dönemler içerisinde, ücretli veya gönüllü olarak eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu devlet ile paylaşan kişi ya da ailelerin sunduğu, özel nitelikler gerektiren bir hizmettir.

Kurum bakımı altında bulunan çocuklarımızın, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar birebir ilgi ve sevgiyle büyüyebileceği başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanması amacıyla Koruyucu aile hizmetinden yararlandırılması sağlıklı gelişimleri açısından önemlidir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak hedefimiz çocuklarımızın kurum bakımı yerine birebir ilgi ve sevgi görecekleri bir aile yanında büyüme ve gelişmelerinin sağlanmasıdır.

2020 Aralık ayı itibari ile hakkında koruma kararı olan 29 çocuğumuz koruyucu aile yanına yerleştirilmiş olup halen kurum bakımında olan 26 çocuğumuz bulunmaktadır. Kırklareli ili olarak koruyucu aile yanına yerleştirilen çocuk sayımız kurum bakımında bulunan çocuk sayımızı geçmiştir. Tüm Koruyucu Ailelerimize teşekkür ederiz.