…
…
05 Mart 2021, Cuma VİZE KIRKLARELİ

İl Müdürümüz Sayın Faruk UYSAL Vize İlçesinde Faaliyet Gösteren Özel Vize Mete Engelli Bakım Merkezine Erişilebilirlik Belgesi Verdi.


5378 Sayılı Engelliler Hakkındaki Kanun Kapsamında her türlü bina, açık alan, toplu taşıma araçları ile iletişim teknolojisinin erişilebilir olması hedeflenmiştir. Erişilebilirlik;  Erişilebilirlik; binaların, açık alanların, ulaşım ve bilgilendirme hizmetleri   ile   bilgi   ve   iletişim   teknolojisinin,   engelliler tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasıdır. Kentsel yaşamın engellilerin erişilebilirliğine uygun olarak düzenlemesi yasal olarak zorunludur. 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun hükümlerine göre yapılı çevrede engellilerin erişilebilirliğinin sağlanması için  planlama,  tasarım,  inşaat,  imalat,  ruhsatlandırma  ve denetleme süreçlerinde erişilebilirlik standartlarına uygunluk sağlanmalıdır.

Bu kanun kapsamında; kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmî yapıların, mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapıların, özel ve kamu toplu taşıma sistemleri ile sürücü koltuğu hariç dokuz veya daha fazla koltuğu bulunan özel ve kamu toplu taşıma araçlarının, bilgilendirme  hizmetleri  ile  bilgi  ve  iletişim  teknolojisinin, engelli bireylerin erişilebilirliğine uygun olması zorunludur.

Kırklareli Valiliği Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından erişilebilir olduğu tespit edilen İl Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren Özel Vize Mete Engelli Bakım Merkezine Erişilebilirlik Belgesi Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk UYSAL tarafından verilmiştir.

İl Müdürü Faruk UYSAL ve İl Müdür Yardımcımız Mehmet KARAMAN Vize Sosyal Hizmet Merkezini de ziyaret ederek incelemelerde bulunmuş olup Vize Sosyal Hizmet Merkezi personeli ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirmiştir.