…
25 Ağustos 2021, Çarşamba KIRKLARELİ

İl Müdürümüz Sayın Faruk UYSAL'ın Malazgirt Zaferinin 950. Yıl Dönümü Kutlama Mesajı


İl Müdürümüz Sayın Faruk UYSAL'ın Malazgirt Zaferinin 950. Yıl Dönümü Kutlama Mesajı

Türk Milleti’nin kaderini değiştiren, dünya tarihinin akışına yeni bir yön tayin eden ve sonuçları itibariyle en şanlı zaferlerimizden birisini oluşturan Malazgirt Zaferi’nin 950. yılını kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te kazandığı parlak zafer bir askerî başarının çok ötesinde anlam ifade etmektedir. Bu zafer, kazanılmış yepyeni bir vatandır.

Malazgirt Zaferi, Türk Milleti’ne Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açıp, cennet bir vatanın inşa sürecine başlandığı tarihtir. Nitekim bu zaferden yalnızca dört yıl sonra Türkler, Marmara kıyılarına kadar ulaşmış ve o günden bu güne kadar geçen sürede bu coğrafyanın ebedî bir Türk yurdu olduğunu tüm cihana ilan ve ispat etmiştir.


Malazgirt, Türk Milleti’ne Anadolu’yu vatan kılan bir tapu senedidir ayrıca. Sultan Alparslan ve komutanlarının gönüllere çaldığı farklı inanç, köken, dil ve kültürlere saygı mayası kısa sürede tutmuş ve bu topraklardaki yaklaşık bin yıllık kardeşliğimizin temelini oluşturmuştur. Bugün dahi aziz milletimizin aynı şuur, inanç ve kararlılıkla kardeşlik ahdimize sahip çıkıp, geçmişinden daha görkemli bir geleceğe ulaşmak için el ele, gönül gönüle olduğunu görmek bizlere kıvanç verirken, ülkemize milletimize düşmanlık besleyenleri kahretmektedir.

Bu düşüncelerle 26 Ağustos 1071 yılında kazandığımız Malazgirt Zaferi’nin 950. yıldönümünde başta Sultan Alparslan ve şanlı ordusu olmak üzere Anadolu’yu bizlere ebedî bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz minnetimizi sunuyorum.