…
19 Mart 2021, Cuma KIRKLARELİ

İl Müdürümüz Sayın Faruk UYSAL’ın 18-24 Mart Yaşlılar Haftası Mesajı


İl Müdürümüz Sayın Faruk UYSAL’ın 18-24 Mart Yaşlılar Haftası Mesajı

Yaşlılık, hayatın kaçınılmaz bir gerçeğidir. Yaşlılık dönemi herkes tarafından saygı ve itibar görmenin arzu edildiği, minnet ve şükran duygularının en üst seviyede beklendiği hassas bir evredir. Yaşlılarımızın toplumla bütünleşmelerini ve yaşama bağlı kalmalarını sağlamak ömrünün büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş bu insanlara, şükran ifadesi olacaktır. Millet olarak ne mutlu bize ki, yaşlılarımızı yük olarak görmeyen, tam aksine onlara saygı ve sevgiyle yaklaşmamızı sağlayan bir kültüre sahibiz. Bu kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak görevi de bizlere düşmektedir. Unutmamalıyız ki, kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir.
Yaşlıların geniş ufukları, bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynaktır. Toplumsal ve insani duyarlılık, yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla yaşlılarımıza sahip çıkmak, sorunlarına çözüm üretmek, toplumumuzun birbirine kenetlenmesini sağlamak bizleri millet olarak gelecekte daha da güçlü kılacaktır. Toplumsal yaşamın her alanında önemli hizmetlerde bulunmuş ve görevi kendilerinden sonra gelenlere devretmiş yaşlılarımız, hayatın bu aşamasında daha hassas ve ilgiye muhtaçtır.

Yaşamın her alanında her zaman vatandaşlarımızın yanında olan devletimiz yaşlılarımızın da yanında olmaya devam etmektedir. Bu çerçevede İl Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren yaşlı ve engelli bakım kuruluşlarımızdan 182 yaşlımız hizmet almaktadır. Ayrıca Bakanlığımızın hizmet modelleri arasında yer alan engelli evde bakım hizmeti modelimizden ise İlimizde 983 yaşlımız faydalanmaktadır. Dünya nüfusunun sürekli olarak yaşlanması gerçekliği aynı zamanda ülkemiz ve ilimiz için de geçerlidir. TUİK verilerine göre ülkemizde yaşlı nüfusumuzun toplam nüfus içindeki oranı son 5 yılda %22,5 artarak 2020 yılı içinde %9,5’e ulaşmıştır. Ülkemiz bu verilerle yaşlı nüfus oranına göre dünya genelinde sıralamada 167 ülke arasında 66. sırada yer aldı. İlimiz nüfusunun %14’ünü yaşlı nüfusumuz oluşturmaktadır. İlimizin bu ortalaması ülke genelinin üzerindedir. Bu nedenle ilimizde yaşlılarımıza sunulan hizmet ağının geliştirilmesi çabalarımız devam etmekte olup ilimize 100 kişilik huzurevi yatırımı için hazırlıklarımız sürmektedir.

Yaşlılarımız geçmiş ile günümüz arasında köprü kuran, gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli hazinemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle yaşlılarımızın 18-24 Mart Yaşlılar Haftasını kutlar, yaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunarım.