…
14 Temmuz 2023, Cuma KIRKLARELİ

İl Müdürümüz Sayın Faruk UYSAL'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı


İl Müdürümüz Sayın Faruk UYSAL'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

 

15 Temmuz 2016 tarihinde cereyan eden FETÖ hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kahraman milletimizin cesareti, onurlu direnişi sayesinde bertaraf edilmiş, tarihimizin en önemli dönüm nokralarından biri olmuştur.

 

15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler önce yargı ve polis içindeki mensuplarıyla, ardından da kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde kümelenmiş  üniformalı teröristleriyle ülkemizin geleceğine kastetmeye çalışmış, devleti teslim alabileceklerini sanarak Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı darbe girişiminde bulunmuşlardır.

 

Milletimiz Milli Birlik ve Beraberlik duygusu ile 15 Temmuz gecesi sokaklarda tıpkı Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş Milli İradesine sahip çıkarak  darbecilere karşı cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır.

Allah bu Aziz Milletin önünü kesmek isteyenlere fırsat vermesin ve bu uğurda canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizin şehadetini kabul etsin.

Bugünlere gelmemizi sağlayan ve bağımsızlığımızı sürdürmemizde vatanı uğruna gözünü kırpmadan bu uğurda şehitlik mertebesine erişmiş ve gazilik ünvanını alan tüm vatan evlatlarını saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Şehit yakınları ve gazilerimiz hizmet sunumunda ilk önceliğimiz. Bu konuda üzerimize düşen görevleri hassasiyetle ve titizlikle yerine getirmeye çalışıyoruz.

15 Temmuz FETO Hain Darbe Girişiminin 7. Yıldönümünde  Sayın Valimizin koordinasyonunda, devletimiz, milletimiz ve toplumun bütün paydaşlarının katılımıyla ilimizde de 15 Temmuzun daha iyi anlaşılabilmesi, farkındalığın daima canlı tutulması, gelecek nesillere aktarılabilmesi için bir dizi etkinlikler düzenlenmiş olup; özellikle 19.45 de Özgürlük ve Demokrasi Meydanında kortej yürüyüşü ile başlayacak anma etkinliklere tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.

 

Bu vesileyle hain FETÖ ve tüm terör örgütleri ile mücadele ederken canını feda eden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet; kahraman gazilerimize sağlık ve afiyet diliyor, gösterdiği büyük cesaret ve direnişten dolayı aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.

 

Saygılarımla .