…
30 Eylül 2020, Çarşamba Kırklareli

İl Müdürümüz Sayın Faruk UYSAL'ın 1 Ekim Yaşlılar Günü Mesajı


Geleneğimizi bugüne, bugünümüzü geleceğimize taşımamızda yeni nesillere deniz feneri olan, yol gösteren yaşlılarımız toplumumuzu zenginleştiren, kültür aktarımı sağlayan en önemli değerlerimizdir. Birikim ve tecrübeleriyle bizlerin yoluna ışık olan, muhabbet ve sabırla bizleri yetiştiren büyüklerimiz, baş tacımızdır. 

Medeniyetimiz, kültürümüz ve tarihimiz yaşlılara saygı üzerine kurulmuştur.  Edebali’nin “Ey oğul! Ananı, Atanı say! Bereket büyüklerle beraberdir.” nasihatini yüzyıllardır kendimize şiar etmişiz. Ne mutlu ki tarihin her döneminde milletimiz yaşlısına gereken değeri vermiştir. Büyüklerini ve yaşlılarını saymayan bir millet, büyük bir tecrübe kaynağından istifade edemiyor demektir. Millet olarak, saygıdeğer büyüklerimizi asla bir yük olarak görmedik, bilakis, onların varlıklarından daima mutluluk duyduk. Onları memnun etmek, hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti göstermek hepimiz için toplumsal bir görev olduğu kadar, aynı zamanda bir minnet borcudur.

Yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, ekonomik durumlarını iyileştirmek ve kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Yaşlılarımızın sıcak aile ortamında hayatlarına devam etmeleri önceliğimizdir. Aile yanında bakımın mümkün olmadığı durumlarda ise gündüzlü bakım, evde bakım ve yatılı bakım hizmetlerinden yararlanmalarını sağlıyoruz. Geliştirdiğimiz “Yaşlı Yaşam Evleri Modeli” ile de 3-6 yaşlımızın aynı evde yaşamalarını sağlayarak, büyüklerimizin, koğuş tarzı kurumlar yerine, evde destek, evde bakım ve mobil hizmet anlayışıyla kendi sosyal çevrelerinde aile bütünlüğü korunarak hayatlarını huzur ve neşe içinde devam ettirmelerini sağlıyoruz. Bu kapsamda İlimizde 100 kapasiteli Huzurköy Projemiz olup proje ile ilgili yatırım çalışmalarımız devam etmektedir. Huzurköy Projesi ile yaşlılarımız gelişen sosyal hizmet modellerimize uygun olarak bakım hizmeti almaya devam edeceklerdir.

İl Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren yatılı hizmet kuruluşlarımızdan 238 yaşlı ve engellimiz yararlanmaktadır. Evde ailesi yanında bakılmakta olan 1968 yaşlı ve engellimiz için engelli evde bakım hizmetlerimiz dahilinde kişi başı 1.544,61 TL aylık ödeme yapmaktayız. Ayrıca hiçbir geliri olmayan yaşlılarımıza aylık 711 TL Yaşlılık Aylığı ödemesini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığıyla gerçekleştirmekteyiz

Yaşlılarımızı yalnızca bir gün değil, her zaman hatırlayarak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek bizim öncelikli görevimizdir.

Bizleri sabırla, sevgiyle, şefkatle bugünlere taşıyan, hayatımızın her aşamasında bizlere rehberlik eden bilgelerimize sağlıklı, mutlu, uzun ömürler diliyor ve tüm yaşlılarımızın 1 Ekim Yaşlılar Günü’nü gönülden kutluyorum.