…
28 Haziran 2024, Cuma kırklareli

İl Müdürümüz Sayın Bilgin ÖZBAŞ’ ın “30 Haziran Koruyucu Aile Günü” Kutlama Mesajı.


İl Müdürümüz Sayın Bilgin ÖZBAŞ’ ın “30 Haziran Koruyucu Aile Günü” Kutlama Mesajı.

Hepimiz biliyoruz ki bir çocuğun yetişmesindeki en ideal ortam kendi öz ailesi yanında bakılmasıdır. Ancak bu mümkün olamıyorsa devreye farklı bakım modelleri girmektedir.

Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini “koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal gereksinimlerini karşılayabilecek” sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır.

Kuşkusuz, anne-babalar da çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Sağlık sorunları veya boşanma, ölüm, afedler  gibi bazı nedenlerle  aile bütünlüklerini devam ettiremeyebilirler.

            Böyle durumlarda çocuklara yardım etmenin en iyi yolu Tüm Dünya da olduğu gibi  “Koruyucu Aile hizmetinden” yararlandırılmasıdır.


Koruyucu aile uygulamasının yaygınlaştırılması ve bu uygulamaya yönelik kamuoyu farkındalığının artırılması için tarihte uzun yıllar çocuk koruma alanında önemli faaliyetler sunan kurumlarımızdan Ankara Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin kuruluş tarihi de olan “30 Haziran”, “Koruyucu Aile Günü” olarak kabul edilmiştir.

Şuan Kırklareli olarak il bazında 47 çocuğumuz koruyucu ailelerde bakılmaktadır.

Arzu ediyoruz ki, bütün çocuklarımız koruyucu ailelerde olsun. Koruyucu aile yapısını güçlendirmek için de her türlü katkıyı sağlıyoruz.

Aile ortamında yetişen çocuklarımız;

sosyal hayata uyum sağlamakta,   iş hayatında,   evlilik hayatını sürdürmede çok daha başarılı olmaktadırlar.

 

Umutsuzluğun yerini umut,

            yalnızlığın yerini güven duygusu,

                         gözyaşının yerini tebessüm almaktadır.

 

Koruyucu aile olmak isteyenlere şunu söylemek isterim;

Çıkacağınız yolda asla yalnız değilsiniz, devletimizin tüm imkanlarıyla bizler sizlerin yanındayız. Çocuklarımızın eğitim masraflarından bakım masraflarına, kurs ücretlerinden servis ücretlerine kadar her şey karşılanmaktadır.

Ayrıca koruyucu ailelerden sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın talepleri olursa Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında sigortası da yapılmaktadır.

 

Sevgili, eli öpülesi koruyucu ailelerimiz; Üstlendiğiniz sorumluluğun ve yaptığınız fedakarlığın farkındayız. Evlatlarımıza hem anne hem baba hem de yuva oldunuz. Onlara sadece yuvanızı değil, yüreğinizi açtınız. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır.

Koruyucu Aile Hizmetinin yani bu iyilik hareketinin çığ gibi büyümesi ve bakım altındaki tüm evlatlarımızın bir yuvası olması dileği ile “30 Haziran Koruyucu Aile Gününü kutluyor”,  hepinize saygı sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.

 

                                     Bilgin ÖZBAŞ

                    Kırklareli  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü