…
24 Kasım 2023, Cuma KIRKLARELİ

İl Müdürümüz Sayın Bilgin ÖZBAŞ' ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı.


İl Müdürümüz Sayın Bilgin ÖZBAŞ' ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı.

 

Öğretmenler, bir milletin geleceğini, ideallerinin harcını karar ve milletin gelecek nesillerini tezgâhında bir gergef gibi işler. Öğretmenlik mesleği sanat ile iç içe olan bir meslektir. Onun malzemesi insanın ta kendisidir. Bireylerin kişilikleri onların elinde biçimlenir, şekillenir ve hayata hazırlanır. Bu nedenle her meslek sahibinin alın terinde öğretmenin de emeği vardır. 

Muasır medeniyet seviyesine, daha gelişmiş bir demokratik hayata ve insan haklarına öğretmenler sayesinde ulaşabiliriz. Onlar bize, önyargısız bir dünyaya, bilim ve teknolojiye ahlaklı ve erdemli olmakla ulaşılabileceğini gösterirler.

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere değerli öğretmenlerimizin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğimizin mimarları olmaya devam edeceklerine olan inancımla yurdumuzun her köşesinde görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, şükranlarımı sunuyorum.

Yıllarını bu mesleğe adamış emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor, Şehit Öğretmenlerimizi, ebediyete intikal eden değerli öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi.