…
19 Mart 2021, Cuma KIRKLARELİ

İl Genelinde Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Yakınlarına Hizmetlerimiz Sürüyor


İl Genelinde Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Yakınlarına Hizmetlerimiz Sürüyor

 

Şehitlerimizin emanetlerine ve kahraman gazilere sahip çıkmaya devam eden bir anlayışla onların acılarını bir nebze olsun dindirmek, onlara hak ettikleri vefa duygusunu devlet olarak göstermek için salgın sürecinde de çalışmalarımızı sürdürdük.

1708 Ev ve İşyeri Ziyaret Edildi

İl Müdürlüğü personelimiz tarafından şehit yakınları ve gazilere yapılan düzenli ziyaretleri salgın sürecinde de sürdürdük. Bu kapsamda 2020 yılında 464 şehit yakını ve gazi ailesi ziyaret edildi. Sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan ziyaretlerde, şehit yakını, gazi ve gazi ailelerinin bir ihtiyaçları olup olmadığı soruldu. 2014 yılından günümüze kadar 1908 ziyaret gerçekleştirildi.

601 Vatandaşımıza Ücretsiz Seyahat Kartı Verildi

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının sosyal hayattan kopmalarını önlemek ve sosyal faaliyetlere katılımlarını sürdürmek adına da her türlü kolaylığı sağlayan hizmetler dahilinde, şehir içi toplu taşıma hizmetleri ile demir yolları ve deniz yollarının şehir içi ve şehirlerarası hatlarından ücretsiz olarak yararlanmaları için 2020 yılında 29 vatandaşımız ücretsiz seyahat kartı aldı. 2014 yılından günümüze kadar 601 ücretsiz seyahat kartı verildi.

75 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınımızı İstihdam Ettik

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının gelecek kaygısı yaşamamaları için 2020 yılında da kamu kurum ve kuruluşlarına istihdamına yönelik çalışmalarımız sürmüş olup 2020 yılı içinde 3 şehit yakını, gazi ve gazi yakının istihdamı sağlandı.2014 yılından günümüze kadar 75 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuda istihdamı sağlandı.

Şehitlerin İsimleri Yaşatıldı

Şehitlerin hatıralarının yaşatılması adına kamu kurum ve kuruluş binaları ile cadde, sokak, park ve benzeri alanlara isimlendirme çalışmaları da devam etmektedir.