…
…
24 Mart 2021, Çarşamba KIRKLARELİ

Gönül Kapısı Projesi Kapsamında Faaliyetlerimiz Devam Ediyor.


Gönül Kapısı Projesi Kapsamında Faaliyetlerimiz Devam Ediyor.

Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN ve Eşi İlknur BİLGİN Hanımefendi himayelerinde başlatılan Gönül Projesi dahilinde çalışmalarımız devam ediyor. Proje ekonomik, kültürel ve sosyal koşullar göz önünde bulundurulduğunda yaşadığımız toplumda belirli kesimlerde yer alan topluluklar arasında örülen soyut duvarlar önümüze çıkan Toplumsal uyum konusunda dezavantaj olan bu sebepleri ortadan kaldıran veya etkilerini azaltmak için,   her iki kesim iki taraflı aktif bir etkileşim içerisine dâhil edilerek sosyal uyumun güçlendirilmesini hedeflemektedir.

Gönül Kapısı Projesi sayesinde ortaya konacak olan ekonomik, kültürel ve sosyal uyum çalışmaları kapsamında; dezavantajlı toplum kesiminde yaşayan okul çağında çocukları olan aileler ile birebir eşleşme yöntemi ile bu ailelere destek olacak gönüllü ailelerin tespit edilecek, aileler arasındaki ekonomik, kültürel, sosyal etki ve değişimin  kontrollü bir şekilde sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkıda bulunulacaktır. Projenin uygulanmaya başlamasıyla; ailelerin ihtiyaç ve destek durumlarının danışman gözleminde çift taraflı kontrol mekanizmasının sağlanması ile birlikte aileler arası diyalogların güçlenmesi ve maddi-manevi paylaşımların arttırılması beklenmektedir.

Proje dahilinde İl Müdürümüz Faruk UYSAL ve Proje Koordinatörü Erdal TEKİN tarafından Kırklareli İl Müftülüğü personeline bilgilendirme yapılmıştır. Bilgilendirme toplantısına Kırklareli İl Müftüsü Sayın Aydın YIĞMAN ile birlikte Müftülük personeli katılmıştır.