…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
07 Aralık 2022, Çarşamba KIRKLARELİ

Engellilerimiz Daha Konforlu Bir Mekana Kavuştu.


Engellilerimiz Daha Konforlu Bir Mekana Kavuştu.

Uzun yıllardır eski Yetiştirme Yurdundan dönüştürülen binada hizmet veren Kırklareli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi; Milli Eğitim Bakanlığından tahsis edilen, 2 ve 3 kişilik odalardan oluşan otel konforuna sahip erişilebilirlik standartlarına uygun yeni hizmet binasına taşındı.

Kırklareli Aile ve sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz bünyesine yeni kuruluş ve binalar ekleyerek kalite standartlarını geliştirmeye ve büyümeye devam ediyor. İl merkezi dışında Lüleburgaz ilçesinde kuruluşları bulunan Kırklareli Aile ve sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Babaeski ve Vize Sosyal Hizmet Merkezini de  faaliyete geçirmesinin ardından son olarak Kırklareli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezini de Pınarhisar’daki yeni hizmet binasına taşıyarak, Kofçaz, Demirköy ve Pehlivanköy dışındaki tüm ilçelerimizden yerinden hizmet vermektedir.

Bakım altında bulunan engellilerimizin daha konforlu ve iyi şartlarda bakım ve rehabilitasyon süreçlerini uygulanabileceği Pınarhisar ilçesinde bulunan ve taşınma süreci tamamlanan binada 2 ve 3 kişilik, banyo ve tuvaletlerin odalarda bulunmasının yanı sıra tam donanımlı sağlık servisi, sosyal servis,  fizyoterapi salonu, çeşitli spor ve egzersiz aletlerinin bulunduğu spor odası ile engellilerin bireysel olarak kullanabilecekleri alanlar yer alıyor. Geniş bahçe alanına sahip olan merkezde basketbol ve voleybol sahaları ile engellilerin bağ ve hobi bahçesi dahilinde  tarım uygulamaları da yaparak sosyal hayata uyumu ve aktif yaşama katılımları amaçlanıyor.

Kırklareli ve çevre illerde yaşayan, kurum bakımına ihtiyacı olan engelliler için 40 olan yatılı kapasitesini, yeni hizmet binasında yüzde 50  artırarak, 60’a çıkardık.

Tüm illerde olduğu gibi yatılı kurum için bakım standartlarını karşılayamayan eski yetiştirme yurdu hizmet binasın; internet altyapısı yapılarak kirada bulunan sosyal hizmet merkezi ve il müdürlüğü ile çocuk evleri koordinasyon merkezinin de taşınması ile sosyal hizmet kampüsü olarak hizmete alınması planlanmaktadır. Şehrimize hayırlı olsun.