…
14 Temmuz 2020, Salı Kırklareli

ÇOCUKLARIMIZA AİLE YANINDA DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın Sosyal Ekonomik Destek (SED) hizmeti ile sadece ekonomik yetersizlikler sebebiyle kurum bakımına alınmakla karşı karşıya kalan binlerce çocuğun ailesiyle kalması sağlandı.
Bu kapsamda Ülke çapında mayıs ayında 144 binden fazla çocuk ailesi yanında desteklendi. Bakanlığımızca bu dönemde yapılan toplam ödeme 154 milyon 828 bin lira oldu. İlimiz Kırklareli Bazında 342 çocuğumuza 334.341,47 TL. ödeme desteği yapıldı.

SED'e Nasıl Başvuru Yapılıyor?

Bakanlığımız, SED kapsamında 2020 yılı itibarıyla çocuk başına okul öncesi eğitim için aylık 693 lira, ilköğretim için 1040 lira, ortaöğretim için 1110 lira, yükseköğrenim için de 1248 lira destekte bulunuyor.

Ayrıca kurum bakımından ayrılan gençlere yönelik de SED hizmeti veriliyor. Bu hizmetten ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde kuruluş bakımına alınabilecek çocuklar ile sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar yararlanıyor.

SED başvuruları, Bakanlığımız il müdürlükleri veya sosyal hizmet merkezlerince alınıyor. Destek, yapılan sosyal inceleme sonucuna göre ailelere sağlanıyor.