…
…
…
…
22 Mayıs 2023, Pazartesi KIRKLARELİ

Çocuklarımız Güvende


Çocuklarımız Güvende

"5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Kurulu" toplantısı Paydaş Kurumların katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Müdürlüğümüzde yeni oluşturulan Gündüzlü Hizmetler Birimi ve Çocuklar Güvende Ekipleri hakkında bilgi paylaşımında bulunulmuştur.

Bakanlığımızca daha önce uygulanmakta olan mobil ekip, mobil sosyal hizmet ve çocuklar güvende uygulamalarıyla ilgili her türlü talimat yürürlükten kaldırılarak “Çocuklar Güvende” adı altında birleştirilmiştir.

Bu kapsamda İl müdürlüğümüzde bir koordinatör ve bir sosyal çalışma görevlisiyle “Gündüzlü Hizmetler Birimi”, Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezlerimizde “Tespit ve Yönlendirme Ekipleri” ile “İzleme Ekipleri” oluşturulmuştur.

Tespit ve Yönlendirme Ekiplerimiz tarafından “sokakta risk altında olduğu değerlendirilen çocuklar” ile “okullarda risk altında olduğu değerlendirilen çocuklar” tespit edilerek uygun hizmet modellerinden yararlanmaları sağlanacaktır.

İzleme Faaliyetlerini yürüten ekiplerimiz tarafından haklarında daha önce herhangi bir tedbir kararı bulunmayan ve/veya herhangi bir sosyal hizmet uygulamasından faydalanmayan çocuklara yönelik izleme ve takip çalışmaları yürütülerek çocuklarımızın korunmaya muhtaç duruma düşmelerini önlemek amaçlanmıştır.

Paydaş Kurumlarımızdan İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen sağlık tedbirleri hakkında bilgilendirme sunumu yapılarak toplantı sona ermiştir.