…
27 Ağustos 2021, Cuma KIRKLARELİ

Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.


Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre verilen Koruyucu Destekleyici Tedbir kararlarının uygulanması hakkındaki mezkur yönetmeliğin 20. Maddesine göre; görevli ve sorumlu kurumlar arasında iletişim, uyum, düzen ve eşgüdüm sağlanması amacı ile oluşturulan İl Koordinasyon Kurulu 2021 yılı 3.Koordinasyon Toplantısı Kırklareli Vali Yardımcısı Mehmet USTA başkanlığında uzaktan erişim yöntemiyle 26.08.2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Kırklareli Vali Yardımcısı Mehmet USTA Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü,    Kırklareli Belediye Başkanlığı, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü,  Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü, Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı,  Kırklareli İl Müftülüğü,  Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü,  Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Kırklareli İl Göç İdaresi Müdürlüğü,  Kırklareli Denetimli Serbestlik  Müdürlüğü    temsilcilerinin katılımları sağlanmıştır.

2021 yılında gerçekleşen diğer toplantılarda alınan kararların ve uygulamaların değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu dahilinde  İlimizde haklarında çeşitli tedbir kararları alınmış olan 338 çocuk ile ilgili tedbir kararlarının uygulanma süreçleri değerlendirilmiştir.  Ayrıca Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından İl genelinde çocuklara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında sunum yapılmıştır.