…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
21 Kasım 2023, Salı KIRKLARELİ

Çocuk Hakları Danışma Kurulu Üyesi Çocuğumuz ile İl Yetişkin Temsilcimiz Uluslararası 24. Çocuk Forumuna Katılım Sağladı.


Çocuk Hakları Danışma Kurulu Üyesi Çocuğumuz ile İl Yetişkin Temsilcimiz Uluslararası 24. Çocuk Forumuna Katılım Sağladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF işbirliğinde, 24 ülkeden çocukların katılımı ve "Bugünü Beraber İnşa Edelim" temasıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda 24. Çocuk Forumu'nun açılışı yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran, açılışta, Bakanlığın temel vizyonunun çocuk, aile ve topluma yönelik geliştirdikleri politikaları uygulamak olduğunu söyledi.

Çocukların emanet olduğu bilinciyle onlara parlak bir gelecek sunmak ve refah içinde yaşamaları için gerekli şartları sağlamanın Bakanlığın en temel sorumluluklarından olduğunu vurgulayan Duran, "İnanıyoruz ki Cumhuriyetimizin 100. yılında aile ve çocuk alanında sağladığımız hizmetler ilerleyişimizi hızlandıran en önemli adımlarımız olacaktır." diye konuştu.

Duran, 81 il müdürlüğünün çatısı altında oluşturdukları Çocuk Hakları İl Komitelerinin çocukların toplumsal hayata etkin katılımını sağlamak için hayata geçirilen en önemli uygulamalardan olduğunu dile getirdi.

Türkiye Çocuk Hakları Koordinatörü Dilara Özdemir de 81 ilde komiteler bünyesindeki arkadaşlarıyla çocuk haklarının tanıtılması, farkındalık ve bilinç oluşturmak için çalıştıklarını belirterek, 2 yıllık görevleri süresince tüm dünyaya örnek ve öncü çalışmalar yapmak istediklerini vurguladı.

Türkiye Çocuk Hakları Koordinatörü Ali Ender Aygün ise şimdiye kadar kendilerine verilen tüm görevleri özenle yerine getirdiklerini belirterek, "Türkiye yüzyılına yakışır gençler olacağımıza, Türkiye'deki bütün çocukların sesi, gözleri ve kalbi olacağımıza söz veriyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, "Uluslararası 24. Çocuk Forumu"nun Kapanışına Katıldı.

Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF işbirliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen Uluslararası 24. Çocuk Forumu'nun kapanış programında konuştu.

Foruma, 24 farklı ülkeden katılan çocuklarla, Ankara'da rengarenk çiçekler açtığını söyleyen Bakan Göktaş, misafir çocukların ülkelerine güzel dostluklarla, anılarla gideceğinden emin olduğunu dile getirdi.

Bakan Göktaş, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde her yıl düzenlenen Çocuk Forumu'nun bu yıl da çok verimli geçtiğini söyledi.

Çocuklara barış, güven ve huzur dolu bir dünya bırakmanın önemine işaret eden Bakan Göktaş, her şeyden önce çocuklara güven dünyasını inşa edecekleri bir ortam sağlamak gerektiğini vurguladı.

"Hayat hakkı en temel çocuk hakkıdır"

 

Bakan Göktaş, bugün yaşanan en büyük çocuk hakları ihlalinin, yaşam hakkının ihlali olduğunu belirterek, hayatın olmadığı bir dünyada başka hiçbir hakkın anlamının kalmayacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Çocuk ve Çocuk Hakları" konulu resim yarışmasında birinci olan Esra Çelik yaptığı resmi, Türkiye Çocuk Hakları Koordinatörleri Dilara Özdemir ve Ali Ender Aygün de forumun sonuç bildirgesini Bakan Göktaş'a takdim etti. Daha sonra çocuklar ve katılımcılar, Göktaş ile hatıra fotoğrafı çektirdi.